Combineer bier met hapjes tijdens een Kerst High Beer

Pak jij Kerst dit jaar anders aan? Maak dan mooie combinaties van bier en hapjes tijdens een Kerst High Beer. Leer hoe je deze lekkere combinaties maak en geniet optimaal van die bieren én van je eten.

kerst high beer

Kerstbieren

Tijdens het organiseren van jouw Kerst High Beer kun je het beste beginnen bij de bieren. Wat vind je lekker? En wat vinden jouw gasten lekker? Als jullie altijd ‘gewoon’ Pils drinken, is dit misschien een mooie stap naar de speciaalbiertjes. Er zijn zoveel soorten en smaken. Van lichte Witbieren tot aan zware Tripels. Je kunt voor dat oude vertrouwde bier gaan of je kan iets heel anders proberen. Kijk vooral even tussen deze leuke en lekkere kerstbieren, wie weet zit er wel wat voor je tussen.

Hapjes met bier

Om jouw Kerst High Beer nog een beetje lekkerder en bijzonderder te maken, hebben we gekozen voor hapjes die ook met bier zijn bereid. Zo krijg je een mooi geheel van smaken en is heel jouw High Beer in bier thema! Verdeel jouw Kerst High Beer in vijf gangen en serveer bij elke gang een klein glaasje speciaalbier.

Biersoep

We trappen af met een lekkere kom biersoep. Ik kan me voorstellen dat dit een beetje gek klinkt, maar het is echt heerlijk. Een heerlijke volle soep met veel smaak door het Bruin bier. Hier kun je ook een Bruin biertje bij drinken zoals Gouden Carolus of Kasteel Bruin. Dit zijn alleen wel bieren die al iets zwaarder zijn. Als je liever begint met een licht biertje kun je ook een Blond bier kiezen.

Bierbrood

Wat is borrelen zonder brood met smeersels? Kies een paar lekkere smeersels uit en maak dit heerlijke bierbrood. Je vrienden (of familie) zullen versteld staan. Schenk hier een goed glas Blond bier bij en jullie hebben een heerlijke ronde.

Bier Burgers

Bij een High Beer horen eigenlijk ook wel echt burgers. Maak daarom deze bier burgers! Je kunt ervoor kiezen om kleine burgers te maken, zodat er ook nog ruimte is voor de andere gangen. Maak deze burgers met een Dubbel (Bruin bier). Je kunt hetzelfde biertje er ook naast drinken, maar je kunt ook een andere Dubbel uitkiezen.

Bier Stoofperen

Stoofperen zijn heerlijk voor bij een winters diner. Deze peren gestoofd in bier vonden wij wel in dit rijtje passen. De smaak van het bier trekt zo lekker in de peren. Zacht én smaakvol. Kies hiervoor een lekker Bokbier en schenk er ook eentje voor jezelf in.

Bieramisu

Die heerlijke Kerst High Beer kun je afsluiten met Bieramisu. Bieramisu? Ja dat is Tiramisu, maar dan met bier. Dat klinkt als iets wat je een keer geprobeerd moet hebben! Maak de Bieramisu met een Bruin biertje, die je er ook naast kan drinken. Maar een goede Tripel smaakt hier ook goed bij.

Liever dineren of gourmetten?

Vind jij al die losse hapjes niks? Kies dan voor een diner of ga gourmetten! Let dan wel weer op de combinaties, want dat voegt zoveel toe. Lees meer over bieren die goed passen bij een kerstdiner of -gourmet.  Fijne Feestdagen!

kerst high beer

Geschreven op: 15 december 2020
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en artikelen voor HighBeer.nl