High Beer in Assen

Eén weekend per jaar staat compleet in het teken van de TT, maar ook de rest van het jaar zal je jezelf niet vervelen in Assen. Of je nu houdt van snelheid of cultuur: Assen biedt het allemaal. Hou je van shoppen? Dan is Assen eveneens dé stad. Het Vanderveen warenhuis behoort tot de top 3 van de grootste warenhuizen van Nederland. Een shop- in-shop winkelparadijs, waar je tussendoor natuurlijk kan genieten van een lekkere High Beer.

Assen

Leuke locaties in Assen:

Filtering

Meer weten over High Beer in Assen

Als museumliefhebber heb je het erg naar je zin in Assen. In het Stoottroepenmuseum leer je alles over de historie van de militairen van de Koninklijke Landmacht. Zij worden ook wel stoottroepers of ‘Stoters’ genoemd. Het bekende Drents Museum toont diverse exposities, met een mooi contrast tussen oud en nieuw. Zo kan je onder andere mammoetbotten, objecten uit hunebedden en veenlijken bekijken, maar is er ook het veel recentere Archeologie, Hedendaagse Realisme en Kunst uit 1885-1935 te bewonderen. Daarnaast toont het museum veel wisselende internationale tentoonstellingen.

Bezoek je Assen met kinderen? Dan is In- en outdoor klimcentrum Pinokkio een echte aanrader. Vanaf 5 jaar kan elk kind zich hier helemaal uitleven in de indoor jungle. Maar ook buiten valt hier van alles te doen. Je kan hier mountainbiken, schieten met pijl en boog, vlotten bouwen en nog veel meer. Ook bij Ballorig Assen kunnen kinderen zich uren vermaken. Het speelparadijs biedt kinderen van 0 tot en met 12 een breed scala aan activiteiten.

Doe je het liever iets rustiger aan? Kies dan voor een bezoek aan Theehuys Anserdennen. Dit bijzondere theehuis ligt midden in het prachtige Nationale Park Dwingelderveld. Het is dan ook een ontzettende mooie plek voor een High Tea.

Wil je genieten van de natuur? Dat kan heel goed in Assen! Ga bijvoorbeeld naar het Asserbos. Dit mooie oude bos hoorde ooit bij het klooster. Aan het Assenerbos ligt het Asser Hertenkamp. Deze hertenstal dateert uit 1875! Naast het Drents Museum ligt de Gouverneurstuin en ook deze is een bezoekje zeker waard. Daarnaast is Nationale Park Dwingelderveld natuurlijk de aangewezen plek om bij te komen in de natuur. Ongeacht of je wilt wandelen, fietsen of paardrijden, je kan er uren verblijven.

Een High Beer is voortgekomen uit de High Tea, maar deze twee lijken niet zo veel op elkaar. Bij een High Tea denk je vaak aan theeleuten, zoete hapjes en bloemetjes servies. Terwijl je bij een High Beer eerder denkt aan verschillende speciaalbieren, mannenpraat en een borrelplank vol met snacks.

Bekijk ook alle aanbiedingen in de regio.

High Beer cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Beer cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden