High Beer Meppel

Meppel is een historisch compacte stad in de provincie Drenthe. Het oude centrum heeft karakteristieke straten, grachten en pleinen en is dus een gezellige winkelstad. Een dagje Meppel sluit je af met een goede High Beer. Wij hebben de leukste High Beer locaties in Meppel geselecteerd.

Ben je benieuwd naar meer locaties in de buurt van Meppel? Bekijk dan eens Zwolle, Giethoorn of Ommen.

Meppel

Leuke locaties in Meppel:

Filtering

Meer over High Beer in Meppel

Meppel ligt aan de grens van Drenthe en Overijssel en telt ruim 32.000 inwoners. De stad ligt op een kruispunt van riviertjes en stroompjes. Met veel historische panden en sfeervolle grachten is Meppel zeker een bezoekje waard. Struin door de karakteristieke straten, over de pleinen en langs de grachten en bezoek de leuke winkels die Meppel te bieden heeft. Van grote winkelketens tot bijzondere winkeltjes. Elke zaterdag is er een gezellige markt op het Kerkplein.

Vroeger werd vanuit Meppel de turf uit Drenthe verscheept. Hieruit ontstonden handelsbetrekkingen met het westen van Nederland. In de straatnamen zoals Keizersgracht, Heerengracht en Prinsengracht komt dit nog tot uiting. Meppel heeft ook een rijke historie als drukkersstad. Deze historie is zichtbaar in het Drukkerijmuseum, gevestigd in een monumentaal pakhuis. In het museum wordt de communicatie van de mens zichtbaar met tekens van de oermens en ons huidige alfabet.  Of bezoek het Blikmuseum, waar Mieneke Bout haar verzameling van blikken trots tentoonstelt. Kunsthuis Secretarie is ook een aanrader tijdens je bezoek aan Meppel. In het monumentale pand worden prachtige exposities gegeven.

Meppel heeft een prachtige omgeving voor fiets- en wandelroutes. Geniet van de natuur, boerderijen, molens, mooie tuinen, havens en rivieren. Deze rivieren kun je ook vanaf het water bekijken met een boottocht. Vaar door de stadsgrachten, over de Meppelerdiep en de Drentse Hoofdvaart. Er is genoeg water voor een mooie boottocht. Natuurlijk sluit je een dagje Meppel af met een Lekkere High Beer. Geniet van speciaalbieren en verschillende bites en snacks. Reserveer bijvoorbeeld een High Beer op het terras aan het Kerkplein.

Bekijk ook alle aanbiedingen in de regio.

High Beer cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Beer cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden