High Beer in Deventer

Deventer staat bekend als dé evenementen stad. Deventer op Stelten, De Deventer Boekenmarkt en het Dickens Festijn: het is slechts een greep uit de jaarlijkse evenementen die plaatsvinden in deze historische stad. Houd je meer van een dagje shoppen? De mooie binnenstad biedt je een erg verrassend en veelzijdig winkelaanbod, met unieke winkels en galeries. Dwaal door de oude kleine straten en laat je tussendoor verleiden tot een High Beer in deze pittoreske stad.

Deventer

Leuke locaties in Deventer:

Filtering

Meer weten over Deventer

Deventer is niet enkel gekend voor zijn evenementen, het is ook de koekstad! Zelfs al zou je geen Deventer Koek willen proeven, dan nog is een bezoek aan de Deventer Koekwinkel een echte aanrader. In 2018 vierde dit authentieke winkeltje maar liefst zijn 425-jarige bestaan! Dat Deventer een gastronomische stad is, merk je ook aan de verschillende culinaire wandelingen en workshops die aangeboden worden. Een High Tea in deze stad staat garant voor een smaakvolle beleving.

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden, is ‘De Proosdij’, dit is namelijk het oudste nog bestaande stenen woonhuis van Nederland. De kern van het gebouw dateert van rond het jaar 1130. Voor meer cultuur kan je terecht bij Museum De Waag. De tentoonstelling ‘Deventer, Stad van de IJssel’ laat je de rijke historie van de stad beleven. Wil je het over een speelsere boeg gooien? Ga dan naar Speelgoedmuseum Deventer. Het museum is gevestigd in twee middeleeuwse pakhuizen en herbergt een grote collectie bijzonder speelgoed. Daarnaast is er het Charles Dickens Kabinet. In de voormalige Vrouwengevangenis maak je kennis met het leven en het werk van Charles Dickens.

Heb je behoefte aan een uitdaging? Dan is de toren van de Lebuinuskerk wat voor jou. Met een smalle spitstrap, die bestaat uit 220 treden, ga je 46 meter de hoogte in. Een flinke inspanning, maar op het hoogste punt heb je wel een spectaculair uitzicht. Ben je hierna nog niet moe? Volg dan een van de wandel- of fietsroutes en geniet van de stad of de natuur. Deventer is niet voor niets ‘Groenste Stad’!

Bekijk ook alle aanbiedingen in de regio.

High Beer cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Beer cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden