High Beer in Leeuwarden

Leeuwarden zou wel eens het best bewaarde geheim van Nederland kunnen zijn. Vanwege zijn monumenten, musea, grachten en herenhuizen wordt het ook wel Klein Amsterdam genoemd. Maar in tegenstelling tot de hoofdstad, lopen hier nog geen hordes toeristen. Leeuwarden heeft een winkelstraat die al meerdere keren is uitgeroepen tot de leukste van Nederland en biedt je allerlei hotspots. Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt van de leukste High Beer locaties.

Leeuwarden

Leuke locaties in Leeuwarden:

Filtering

Meer over High Beer in Leeuwarden

Niet alleen in Pisa hebben ze een scheve toren! In Leeuwarden staat namelijk De Oldehove, een toren die 1,99 meter uit het lood hangt. Een bijzondere functie heeft de toren nooit gehad, maar hij is wel een van de belangrijkste symbolen van Leeuwarden. Aan buitengewone gebouwen heeft Leeuwarden geen gebrek. Zo kan je een bezoek brengen aan de voormalige gevangenis, Blokhuispoort. Tegenwoordig is dit markante gebouw een cultureel bedrijvencentrum. Vlakbij de Blokhuispoort ligt de Museumhaven, waar je een imponerende verzameling drijvende monumenten vindt. Ook het 18e-eeuwse stadspaleis is betoverend mooi. Hier is het Keramiekmuseum Princessehof ondergebracht.

Met z’n vele grachten, is Leeuwarden natuurlijk prima via het water te ontdekken. Er zijn dan ook verschillende mogelijkheden. Kies voor een rondvaart op een boot? Of ga je liever suppen? Daarnaast kun je ook leuk winkelen in Leeuwarden. In de Nieuwestad kan je niet alleen uitgebreid winkelen, je vindt er ook tientallen rijksmonumenten, waaronder De Waag. Dit eeuwenoude gebouw, dat tegenwoordig dienstdoet als restaurant, is een van de meest geliefde plekken van de stad. Natuurlijk kan je ook kiezen voor de Kleine Kerkstraat. In deze gezellige winkelstraat zitten meer dan dertig speciaalzaken.

Jouw dag in Leeuwarden kun je mooi afsluiten met een High Beer. High beer is voortgekomen uit de High Tea, maar eigenlijk lijken deze twee niet echt op elkaar. Bij een High Tea denk je aan zoetigheid, theeleuten en bloemetjes servies. Terwijl je bij een High Beer eerder denkt aan speciaalbieren, mannenpraat en lekkere snacks op een goedgevulde borrelplank. Leuk om te doen met vrienden, familie of tijdens een feestje.

Bekijk ook alle aanbiedingen in de regio.

High Beer cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Beer cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden