Herfstbier stoofperen

De dagen worden korter, de broeken worden langer en de herfstbieren verschijnen in de schappen. Aan het einde van een regenachtige dag is het heerlijk om een herfstbiertje open te trekken. Maar het is ook lekker om iets te koken met herfstbier, zoals bijvoorbeeld herfstbier stoofperen! Makkelijk, lekker en helemaal in het thema van de herfst.

stoofpeer herfstbier

Ingrediënten

✓10 (stoof)peren
✓1 flesje herfstbier, bijvoorbeeld herfstbokbier
✓150 gr suiker
✓1 kaneelstokje
✓1 tl vanille-extract (of een zakje vanillesuiker)
✓1 laurierblaadje

Je kunt een biertje naar keuze gebruiken. Er zijn veel lekkere herfstbieren waaruit je kunt kiezen, maar een herfstbokbier is qua smaak echt ideaal. Maar als jij een andere favoriet hebt, is het zeker de keuze waard. Je kunt ook twee verschillende soorten maken, van twee bieren. Dan kun je de andere helft van het flesje lekker tijdens het koken opdrinken.

Zo maak je de herfstbier stoofperen

  1. Verwijder het klokhuis en schil de peren.
  2. Pak een brede pan (waar alle peren in passen) en schenk hierin het bier en voeg suiker, kaneelstokje, vanille-extract en laurierblaadje toe.
  3. Roer alles door elkaar en voeg dan de peren toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur laag.
  5. Stoof de peren met de deksel op de pan.
  6. Laat ze ongeveer 20 minuten stoven.
  7. Check af en toe of de peren gaar zijn.
  8. Als de stoofperen gaar zijn kun je ze in een schaal zetten.
  9. Laat het overgebleven sap nog even inkoken tot het een beetje stroperig wordt.
  10. Zet het vuur dan af en schenk het over de stoofperen.

Deze heerlijke herfstbier stoofperen staan erg mooi op tafel. Maar daarnaast zijn ze ook nog eens superlekker. Trek er een lekker biertje bij open en geniet!

herfstbier stoofpeer

Geschreven op: 5 oktober 2020
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighBeer.nl