Bierbrood

1 brood, 20 minuten bereiding, 3 uur rijzen, 30 minuten in de oven.

Bij een High Beer wordt meestal een grote borrelplank geserveerd met snacks, brood en dips. Ook tijdens het borrelen komt brood vaak naar voren. Om het brood nog wat bijzonderder te maken, hebben wij een recept voor bierbrood. Met bier als ingrediënt en een biertje ernaast natuurlijk.

Bierbrood

Ingrediënten

✓ 1 flesje bier (kies een lekkere Tripel uit)
✓ 450 gram speltmeel
✓ 450 gram patentbloem
✓ 1 tl instant gist
✓ 2 tl zout
✓ 90 ml lauw water

Zo maak je het bierbrood

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom.
  2. Kneed het deeg soepel en maak er een bal van.
  3. Leg het deeg in een ingevette kom, leg er een theedoek overheen en laat het 2 uur rijzen op een warme plek.
  4. Kneed het deeg nogmaals door en laat het dan nog een uurtje rijzen op de bakplaat (met een theedoek eroverheen).
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  6. Bak het brood 30 minuten af.
  7. Als het brood mooi goudbruin is kun je het eruit halen.
  8. Laat het brood een beetje afkoelen voordat je het snijdt.

Het bierbrood is van zichzelf al lekker, maar je kunt er ook iets opsmeren. Zo smaakt een lekkere kaas, gedroogde ham of tapenade er erg goed op. Als het brood nog een beetje warm is, is het ook erg lekker om er gezouten boter op te smeren, zodat het langzaam smelt. Pak een goed biertje (of maak er een lekkere bierproeverij van) en eet daar dit heerlijke bierbrood bij.

Geen zin om zelf iets te maken? Schuif dan gewoon aan bij een van onze locaties voor een High Beer!

Geschreven op: 15 januari 2020
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als content marketeer werkt Marel aan redactionele teksten en artikelen voor HighBeer.nl