Biersoep

Aankomende dagen wordt het steeds kouder en dat vraagt om een lekker soepje. Er zijn heel veel verschillende soorten soep die je kunt maken. Zo is pompoensoep ook echt iets voor oktober. Maar vandaag zet ik de biersoep in het zonnetje. Deze soep heb ik een tijdje terug geproefd bij een van mijn favoriete restaurants en sindsdien ben ik het recept niet vergeten. Met dat koude weer in het vooruitzicht is het hoogtijd om deze soep zelf te maken en met jullie te delen!

biersoep

Ingrediënten

✓ 2 flesjes bruin bier (naar keuze)
✓ 1 pot vleesfond
✓ 2 uien
✓ 25 gr boter
✓  2 el basterdsuiker
✓ 1 takje tijm
✓zout en peper

Om eerlijk te zijn kun je bijna al het bier gebruiken in deze soep, maar een lekker bruin biertje past zo goed bij dit seizoen. Geen fan van bruin bier? Dan kun je ook gewoon pils gebruiken. Wel fan van bruin bier? Kies dan jouw favoriet en gebruik die in de soep.

Zo maak je biersoep

  1. Snipper de ui en fruit deze met een beetje boter aan in de pan.
  2. Schep de suiker erdoor en laat dit een paar minuutjes bakken.
  3. Voeg de tijm, bier en fond toe en roer goed door.
  4. Breng al roerend aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  5. Proef even en voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Vis het takje tijm uit de soep.

Als de soep op smaak is kunnen de soepkommen gevuld worden. Je kunt eventueel de soepjes nog garneren met wat verse kruiden of een beetje geraspte kaas (ook erg lekker). Soepstengels, verse broodjes of crackers zijn ook lekker en leuk om erbij te serveren. Én natuurlijk dat lekkere biertje.

Wil je alles in bier thema doen? Maak dan bierbrood bij de biersoep!

biersoep

Geschreven op: 12 oktober 2020
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en artikelen voor HighBeer.nl