Wat is blond bier?

Blond bier, lekker voor een zomerse avond thuis of op het terras. Een toegankelijk biertje dat snel in de smaak valt door zijn frisse smaak. Maar wat is blond bier eigenlijk en waar komt het vandaan? Wij vertellen je er meer over.

blond bier

Waarom blond bier?

Blond bier heeft zijn naam te danken aan de lichte, blonde kleur van het bier. Niet alleen de kleur van het bier is licht, maar ook de smaak. Deze frisse smaak komt doordat er minder hop is gebruikt in het bier, hierdoor is het minder bitter. Daarnaast heeft blond bier een laag alcoholpercentage, meestal tussen de 4 en 5 procent, maar ze zijn er ook tussen de 5 en 8 procent. Er worden ook vaak zoete tonen aan toegevoegd, zoals citrus.

Waar komt dit bier vandaan?

Blond bier is pas recentelijk erg populair. Er zijn verschillende verhalen waar het bier vandaan komt. Er wordt gezegd dat de Fransen dubbel bier niet lekker vonden en dat een Belg toen blond bier heeft geïntroduceerd, wat wel erg aansloeg bij de Fransen. Daarnaast wordt er gezegd dat dit bier juist als variant op de tripel is gekomen, als lichtere vorm. Bieren met een lager alcoholpercentage en een goude kleur hebben zijn blond bier, zodra het bier een hoog alcoholpercentage heeft zal het dan een tripel worden. Wat de waarheid is, is nooit bewezen. Waar het ook vandaan komt, vandaag de dag smaakt het nog steeds even goed.

Lekkere blond bieren

Een zeer populair en geliefd blond bier is de La Chouffe. Daarnaast zijn er nog veel bieren die minder bekend zijn maar wel erg lekker, zoals: Gulden Draak Brewmaster, Maredsous Blond, Tank 7 Farmhouse Ale en nog eentje voor je vriendin: Gebrouwen door Vrouwen Bloesem Blond. Hierbij geldt natuurlijk: kijk, ruik, proef en oordeel zelf. Wat jij het lekkerste biertje vindt, beslis je natuurlijk gewoon zelf. Een tip is wel om van het gebaande pad af te wijken en eens bieren te proeven die je nog nooit eerder geproefd heb!

Niet jouw ding?

Als blond bier niks voor jou is, probeer je toch gewoon iets anders. Misschien valt een tripel of een witbier wel beter in de smaak.

la chouffe

Geschreven op: 3 juni 2020
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als Content Marketeer werkt Marel aan redactionele teksten en artikelen voor HighBeer.nl