De 6 lekkerste én leukste kerstbieren

Kerst gaat om samen zijn. Of je het nu met z’n 2e of 8e viert, samen is altijd leuker dan alleen. Daarom hebben we voor Kerst de leukste en lekkerste bieren gezocht om te delen. Denk dus aan kruikjes of grote flessen. Het liefste met een kurk, zodat je de fles extra feestelijk kunt openen. Pak de glazen erbij en geniet van een heerlijk kerstbiertje tijdens jouw Kerst!

kerstbier

Jopen Witte Kerst

Als we geen witte Kerst hebben, dan moeten we het maar zelf wit maken met Witbier. Jopen Witte Kerst brengt de winter in huis met een heerlijk kruidig bier; troebel, fris, fruitig en kruidig. Je proeft onder andere tonen van kruidnagel, sinaasappel en korianderzaad. Heerlijk voor tijdens de feestdagen.

St Bernardus Kerstbier

St Bernardus Christmas Ale is een donker bier dat jaarlijks speciaal voor de feestdagen wordt gebrouwen door de Belgische brouwerij. ‘’Hij heeft een mooie donkere kleur met een mooie dikke crèmekleurige schuimlaag, in de neus komen er aroma’s van anijs, winterse kruiden gepaard aroma’s van gedroogd fruit naar boven’’. Dat klinkt als een feestje voor tijdens Kerst!

Jopen Kerstbier

bernardus kerstbier

Delirium Christmas

Helemaal in kerstthema is dit bier van Delirium. Het bier is kastanjekleurig met een mooie dikke schuimlaag. ‘’Delirium Christmas heeft een flinke portie alcohol, lichte bitterheid, en is sterk kruidig. De afdronk van Delirium Christmas is zoet, kruidig en licht bitterig’’. Een lekker kerstbiertje voor wat later op de avond.

Bush de Noël Kerstbier

Bush de Noël is een heerlijk winters biertje. Dit bier is dan ook alleen aan het einde van het jaar verkrijgbaar en wordt hier speciaal voor gebrouwen. ‘’De Bush de Noel is volrond, heeft een mooie densiteit, smaakt lichtbitter met een zoete ondertoon, aroma’s van karamel en praline chocolade en heeft een mooie lange afdronk’’. Dat klinkt naar iets wat je geproefd moet hebben.

delirium kerstbier

bush noel verre kerstbier

La Chouffe N’ice

La Chouffe N’ice is eigenlijk niet echt een kerstbier, maar wel een heel mooi winterbiertje. Dit bier kun je heel het najaar en de winter drinken én ook zeker tijdens de feestdagen. ‘’Het gaat om een licht hoppig bruin bier, op smaak gebracht met tijm en curaçao, gemaakt op basis van sinaasappelschillen’’. Dat klinkt zeker als een goede winterse smaak.

Gouden Carolus Kerstbier

Gouden Carolus Christmas is een bijzonder bier: ‘’Dit bier wordt reeds in augustus gebrouwen en rust daarna enkele maanden om tot een optimaal smaak evenwicht te komen. Het toevoegen van 6 uitzonderlijke kruiden en het gebruik van 3 soorten hop maken van dit kerstbier een klasse apart, een bier van wereldniveau’’. Oei, dat klinkt ook wel erg goed. Ik denk dat het kiezen van jouw kerstbier steeds moeilijker wordt.

Wil je graag meer te weten komen over het combineren van bier en eten? Lees dan hoe je bijvoorbeeld kaas en bier kan combineren.

La Chouffe kerstbier

gouden carolus kerstbier