Proeverij van bier en kaas

Dit is een topper voor bier- en kaasliefhebbers! Tijdens deze proeverij kun je het beste van kaas en bier naar boven halen. Door de smaken te combineren krijg je een echt smaakbommetje. Een leuke bezigheid voor de (zondag)middag.

bier kaas proeverij

Kaasplankje

Een kaasplankje is een eenvoudige en lekkere manier van borrelen. Je koopt een paar goede kaasjes bij de kaasboer of in de supermarkt en je bent klaar. Je hoeft ze alleen nog op een plankje te leggen. In dit geval is het ook belangrijk dat je een paar lekkere bieren haalt. Dan is jouw kaas-bierproeverij compleet. We hebben drie verschillende biersoorten met drie verschillende planken. Je kunt er dus drie gangen van maken of één grote kaasplank met verschillende bieren van één soort. Hoe je het ook indeelt, de smaken moeten elkaar enorm versterken.

Blond bier en schimmelkaas

Blond bieren zijn erg lekker in combinatie met lichte schimmelkazen zoals brie en geitenkaas. De volle, romige smaak is heerlijk met een fris blond biertje. Zoek een blond bier uit die jij lekker vindt, denk hierbij bijvoorbeeld aan: Leffe Blond, Brugse Zot of een ander biertje naar keuze. Bij brie en geitenkaas kan honing ook erg lekker zijn, deze zoete smaak sluit ook goed aan bij de fruitige smaak van het bier.

Donker bier en oude kaas

Donker bier smaakt erg goed met oude, stevige kaas. De diepe smaak van donker bier sluit erg goed aan bij het zoutje in oude kazen. Kies hierbij voor een kaasplank met bijvoorbeeld oude Hollandse kaas, schapenkaas of Manchego. Hierbij kun je heerlijke donkere bieren proeven zoals de ‘Gouden Carolus Cuvée Van de Keizer Blauw’, Trappist Rochefort 8 of een ander lekker biertje naar keuze.

IPA’s en blauwe kaas

De bittere smaak van een IPA snijdt perfect door de zoute smaak van de blauwe schimmelkaas heen. Dit is een prachtige combinatie, die je ook goed proeven bij andere zoute kazen zoals een oude kaas. Eventueel kun je hier nog een zure confiture bij serveren zoals in zuur ingelegde groentes. De IPA’s die wij aanbevelen zijn Lagunitas IPA of Jopen Mooie Nel IPA. Daarnaast kun je natuurlijk ook een IPA naar keuze drinken.

Enthousiast?

Ben je enthousiast geworden van al dat proeven? Proef dan nog veel meer combinaties van bier en lekkere hapjes tijdens een High Beer bij een van onze locaties!

bier kaas proeverij

Geschreven op: 22 april 2020
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighBeer.nl