Bier combineren met vlees

Liefhebbers van zowel bier als vlees weten dat de juiste combinatie van deze twee lekkernijen een culinaire ervaring kan zijn waarvan je smaakpapillen gaan juichen. Het combineren van bier met vlees kan een genot zijn voor je zintuigen. In deze blog nemen we je mee op een smakelijke ontdekkingsreis en delen we tips om je te helpen bier en vlees op de best mogelijke manier te combineren.

Bier & Vlees

Pils

Met een pils kun je starten of even tussendoor drinken. Vooral als je tussendoor al een aantal speciaalbieren hebt gedronken, is het heel fijn om even een pils met een hoog koolzuurgehalte te drinken. Zo kunnen je smaakpapillen even tot rust komen.

Blond/Witbier

Blond en witbier bier past heel erg goed bij lichte maaltijden, zoals gegrilde vis of een salade.

Donker

Bij een stuk rundvlees kun je een donker biertje drinken. Dit bier bevat een hoog bitter gehalte wat perfect past bij de smaak van rundvlees.Toch past donker bier ook erg goed bij wild.

Dubbel

Dubbel bier past bij een lekker stuk gegrild vlees. Let er wel op dat de kruiden hierin wel een rol spelen: bij kruiden zoals rozemarijn of tijm kun je gerust een Dubbel biertje inschenken. Als je richting de kruiden gaat met een wat meer uitgesproken smaak, zoals paprikapoeder of komijn, kun je beter gaan voor een donker biertje of een IPA.

Tripel

Als je stoofvlees gaat eten, kun je het best een Tripel opentrekken. Je kan de Tripel ook gebruiken voor het stoven. Zo zit de smaak van het bier ook verwerkt in je gerecht, waardoor het een mooie aanvulling is op elkaar.

IPA

IPA zit hoog in de alcohol en er is meer hop toegevoegd aan dit bier. Het past daarom perfect bij de wat kruidige of meer spicy gerechten.

Stout

Stout is gebrand bier en past erg goed bij gegrild vlees of vlees wat gerookt is. De smaken kunnen elkaar versterken en geweldige combinaties vormen.

Pak een koud biertje en laat je meevoeren naar de smaakvolle wereld van het combineren van bier met vlees! Proost!

Wijn combineren met vlees

Meer een wijnliefhebber? Bekijk dan eens welke wijn je met welk vlees kan combineren.

Recepten met foodpairing

Wil je graag aan de slag met het combineren van bier met vlees? Neem dan eens een kijkje tussen onze recepten met een bijpassend biertje (foodpairing). Eet smakelijk!

Flesje Bier

Geschreven op: 28 april 2023
Anne
Redactie HighBeer.nl
Als content medewerker werkt Anne o.a. aan het schrijven van blogs voor HighBeer.nl