6x leukste High Beer locaties in Friesland

Wil jij nou met je vrienden, vriendinnen of familie een leuke High Beer organiseren in Friesland, maar je hebt geen idee waar dat kan? Dan hebben wij hier een duidelijke lijst gemaakt van de leukste High Beer locaties in het mooie Friesland.

Grutte Pier Brouwerij

Grutte Pier Brouwerij

Kom bij het prachtige proeflokaal in Bartlehiem verschillende biertjes drinken. Dit kan buiten op verschillende plekken; aan het water, naast een houtvuurtje erbij of binnen tussen de ketels en houtvaten. Grutte Pier Brouwerij biedt het allemaal. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag zijn ze open en kun je genieten van een heerlijke High Beer. Het proeflokaal is ook leuk om met kinderen te bezoeken. De kinderen kunnen zich vermaken op het grote buitenerf met een trampoline, schommels, skelters en fietsen. Daarnaast kunnen ze zich ook lekker laten afkoelen in de Dokkumer Ee. Hierdoor biedt Grutte Pier Brouwerij ook aan om hen te bezoeken met de boot. Door de ideale plek organiseren ze vaak leuke en bijzondere evenementen. Denk bijvoorbeeld aan culturele activiteiten rondom muziek, film of theater. Een vrijmarkt op Koningsdag of bier yoga in de zomermaanden. Uiteraard worden er ook culinaire activiteiten aangeboden, zoals een proeverij van Winterse Kelderbieren, een Middeleeuws Bockbier Diner of een Zomerse BBQ

Grutte Pier Brouwerij

Prins heerlijck

In het groene hart van Friesland kun je restaurant Prins Heerlijck vinden. Het restaurant heeft verschillende ruimtes die allemaal een andere een sfeer creëren . Zo beschikt het restaurant over de openhaardkamer, opkamer, tuinkamer, Van Teyens Bar, tuin terras en de serre. Romantisch met z’n tweeën, een afscheid of iets te vieren; Prins Heerlijck heeft de juiste ruimte voor een High Beer. De Franse basiskeuken wordt gecombineerd met mondiale invloeden en er wordt gewerkt met  producten die lokaal, biologisch en seizoensgebonden zijn. Bij Prins Heerlijck geniet je van een uitgebreide High Beer. De bovenstaande gerechtjes zijn een voorbeeld van wat er geserveerd wordt. De gerechtjes worden aangepast aan de seizoensspecialiteiten. De High Beer kan eventueel worden aangevuld met een feestelijk aperitief in de vorm van een glas mousserende wijn of een cocktail.

Brasserie Spiegelaar

In het gezellige centrum van Leeuwarden met uitzicht over de gracht aan de zonzijde van de Nieuwestad is de Brasserie Spiegelaar gevestigd. Dit is een ideale locatie om na een bezoekje aan Leeuwarden de dag af te sluiten met een High Beer. De Brasserie staat erop om mooie en verse producten te bieden en je te bedienen met enthousiast personeel die zorgt voor een gezellige en leuke sfeer. Voor de kinderen is er op de bovenverdieping als de begane grond een kinderspeelhoek. Hierdoor kunnen de kinderen zich ook vermaken en kan jij nog een oogje in het zeil houden.

Spiegelaar High Beer

Fletcher High Beer

Er is een ruim aanbod van Fletcher High Beer locaties in Nederland waar je een leuke High Beer kunt doen. Zo zijn er ook een aantal restaurants in Friesland waar je terecht kunt.

Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

Tijdens de lekkere High Beer bij Bar Bistro DuCo in Leeuwarden proef je verschillende bieren. Bij deze speciaalbiertjes krijg je een borrelplank vol met bijpassende warme en koude snacks. Van Old Amsterdam tot Aziatische lekkernijen en van Italiaanse ham tot oer-Hollandse bitterballen. Het Fletcher Hotel is gevestigd in een voormalig koninklijk paleis. Dit geeft een ambachtelijke sfeer bij het nuttigen van een High Beer met je vrienden, vriendinnen of familie!

Je kunt natuurlijk ook het moderne gedeelte kiezen. Deze ruimte bevat veel planten en hout. Dit houdt het lekker natuurlijk en kun je optimaal genieten van een High Beer.

Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof

In het Friese Heerenveen ligt het Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof. Naast een uitgebreid diner met Frans internationaal georiënteerde gerechten en Fryske specialiteiten kan je ook komen genieten van een smakelijk lunch. Voor een drankje kun je terecht in de Ûnder Wetter. Bij mooi weer kun je op het terras nagenieten van een prachtige dag onder genot van een lekker speciaalbiertje met wat snacks.

Bar Bistro Duco

Fletcher Hotel Amelander Kaap

Ga je een bezoekje plegen aan de Waddeneilanden? Dan kan je op Ameland terecht bij Fletcher Hotel Amelander Kaap. In het familierestaurant De Kaapse Pracht kunt je heerlijk genieten van à la carte gerechten. Het restaurant op Ameland heeft een Nederlands georiënteerde kaart en bevat onder andere regionale producten. Uiteraard is er voor de kinderen een kindermenu. Daarnaast hebben ze een bierkaart en bieden ze erg veel verschillende soorten bieren. Fletcher Hotel Amelander Kaap heeft ook een erg gezellige bar voor een afzakkertje na de High Beer of na het diner.

Meer High Beer locaties?

Is het Noordelijke Friesland misschien iets te ver uit de buurt? Geen probleem! Wij bieden nog veel meer andere High Beer locaties aan. Zo hebben wij bijvoorbeeld de 7 beste High Beer locaties in Zuid-Holland en de 5 beste High Beer locaties in Noord-Holland. Wanneer je meer neigt naar een High Beer in het midden van Nederland hebben wij ook een overzicht van de 8 beste High Beer locaties in Utrecht. Dit zijn nog lang niet al onze locaties. Zit jouw perfecte High Beer locatie er nog niet tussen, neem dan een kijkje bij al onze High Beer locaties per stad.

Fletcher High Beer

Geschreven op: 19 september 2022
Pim
Stagiair
Als stagiair schrijft Pim onder andere blogs voor HighBeer.nl