Zo houd je je bier koel onderweg

Staat er een dagje strand, picknicken of festival op het programma? Dan wil je koud bier. Hoe ga je dit voor elkaar krijgen met deze zomerse temperaturen? Nou simpel, je zorgt dat je bier koel blijft onderweg. Hoe? Dat gaan wij je uitleggen in deze blog. Want zeg nou zelf, een koud biertje onderweg is 100 keer beter dan een lauwe variant.

bier koel houden op het strand

Bier begraven

Wanneer je je bier de hele dag koud wil houden kan je je bier begraven. Begraven; ja je leest het goed. Diep onder de grond is het heerlijk koel en blijven de gouden rakkers op temperatuur. Haal het kind in jezelf naar boven en graaf een mooi gat waar al het bier in past. Het gat hoeft niet super diep te zijn. Volgens experts is een paar cm diep al voldoende om je biertjes lekker koel te bewaren. Graaf een kuil, stop je biertjes erin en maak het gat weer dicht met zand. Gooi daarna wat water erover zodat het modder wordt. Even wachten en je hebt de rest van de dag heerlijk koud bier. Vergeet niet goed te onthouden waar je het bier hebt begraven, anders wordt het lastig drinken.

Koel bier in water

Eeuwenoude formule en weinig moeite. Bier koelen in een emmer water. Neem een emmer, vul de emmer op bestemming met koud water en je biertjes worden vanzelf koel. Deze formule werkt goed, maar het duurt wel enige tijd voordat het bier op temperatuur is. Wil je dat je bier meteen goed koel is ? Zorg dan dat je bier al koud is voor vertrek en stop het bier op bestemming weer direct in koel water. Dat wordt de hele dag genieten.

bevroren bier

Bier is een sok

Voor deze methode moet je iets hebben waar je de sok aan en mee kunt ophangen. Daarnaast heb je water nodig. En niet geheel onbelangrijk; het moet waaien. Als eerste trek je de sok over het flesje of blikje bier. Daarna dompel je de sok met het bier onder in water. Dit geheel hang je op in de wind. Wedden dat je bier binnen no time koel is en blijft?

Bier koel houden in een natte krant

Dit is misschien wel de makkelijkste en snelste manier om je bier koud te houden. Je pakt een krant, maakt de krant nat met koud water en wikkelt deze om het bier. Je bier wordt binnen no time koud. Daarnaast blijft je bier ook vrij lang koel als je de krant erom laat zitten. Echter moet je natuurlijk wel een krant in huis hebben.

bier koel houden onderweg

De lekkerste biertjes voor onderweg

Je kan wel op pad gaan met je biertje, maar welke biertjes zijn nou echt lekker in de zomer? Bij hoge temperaturen hoort een fris biertje. Witbier is daarom ideaal als zomerbier. Het heeft een fris karakter en zit laag in het alcoholpercentage, je moet tenslotte nog de hele dag. Ook een goede IPA is perfect voor in de warmte. Door het bittere karakter in combinatie met de fruitige tonen is het heerlijk in de zon. Je moet wel echt een liefhebber zijn van bitter, maar dan vind je IPA ook echt heerlijk. Daarnaast kan je IPA ook erg goed aan het einde van je strand/picknick dag drinken bij de BBQ of een frisse salade.

Geschreven op: 28 juli 2022
Zee
Redactie HighBeer.nl
Als Content Medewerker werkt Zee onder andere aan het schrijven van blogs voor HighBeer.nl.
Voeg jouw restaurant toe En trek nieuwe gasten aan! lees hier meer over de voordelen