Originele borrelhapjes

Bier zit enorm in de lift in Nederland. We trekken graag een biertje open en serveren hier het liefst nog een aantal hapjes bij. Denk je aan bier, dan denk je aan bitterballen, kaas en worst. Toch is er zoveel meer mogelijk op het gebied van bier-spijs combinaties. Wil je jouw gasten verrassen en jezelf verwennen met een nieuwe smaakcombinatie? De hapjes die je serveert bij een bierproeverij kunnen namelijk een hele nieuwe dimensie aan het geheel geven. In dit artikel geven we je graag wat inspiratie voor een aantal originele borrelhapjes. Haal verschillende soorten speciaalbier in huis en geniet van een middag vol lekkers!

Borrelhapjes

Gevulde portobello

Maak eens een heerlijk gevulde portobello met kruidenkaas. Schenk hierbij een Geuze biertje in. Dit bier van spontane gisting is goed te combineren met de kruidenkaas vulling van de portobello. De verfrissende en zure smaak van een Geuze biertje is goed te drinken in combinatie met een gevulde portobello.

Dumplings

Chinese dumplings kun je goed combineren met een Tripel biertje. Het Aziatische hapje past namelijk perfect bij het moutige, zoete en bittere van het Tripel bier. Dumplings zijn een goed aperitiefhapje.

Spek, dadel & geitenkaas rolletjes

Als je op zoek bent naar een simpel hapje zijn deze spek, dadels & geitenkaas rolletjes ideaal voor jou. Het zoete aspect van de dadel, het hartige van de kaas en het gerookte aspect van de spek passen erg goed bij elkaar. Combineer dit hapje met een Tripel. De dadel versterkt de zoete toetsen van dit biertje namelijk, terwijl de Tripel ondertussen ook zorgt voor een zachte romigheid van de geitenkaas.

Gevulde courgettes met zalm gemarineerd in bier

Overheerlijke gevulde courgettes met zalm, die gemarineerd zijn in bier, zijn goed te combineren met een Tripel biertje. Dit hapje kan zowel koud als warm worden gegeten.

Quesadillas

Dit ┬┤kaasdingetje┬┤ uit Mexico is heerlijk te combineren met een Corona biertje. Een quesadilla is een soort Mexicaanse tosti: een gevouwen tortilla belegd met kaas en andere lekkernijen, zoals guacamole. Het vettige van de kaas heeft een fris biertje nodig. Een flesje Corona, met een limoentje, geeft die frisheid. Het biedt de vettigheid van de quesadilla wat weerstand. Een Weizen biertje kan hier ook bij gedronken worden.

Op zoek naar meer inspiratie?

Heb je de smaak te pakken en ben je benieuwd naar nog meer lekkere borrelhapjes? Bekijk dan eens deze hapjes die erg goed bij bier passen. Door het eten van deze hapjes komen de smaken van de speciaalbieren nog beter naar voren. Het belangrijkste is dat je vooral veel kijkt, ruikt, proeft en geniet van de combinaties. Smaken verschillen immers per persoon.

High Beer

Als je een aantal speciaalbieren combineert met wat hapjes, heb je eigenlijk jouw eigen High Beer georganiseerd. Lijkt het voorbereiden hiervan veel werk? Geen probleem! Neem een kijkje tussen alle High Beer locaties, zoek een leuke locatie uit en plan jouw bezoek in. Op deze manier kun je alsnog genieten van een High Beer, maar heb je er zelf geen omkijken naar. Ideaal, toch?

Geschreven op: 22 maart 2023
Anne
Redactie HighBeer.nl
Als content medewerker werkt Anne o.a. aan het schrijven van blogs voor HighBeer.nl