Deze 3 hapjes passen erg goed bij bier

Er zijn heel veel verschillende speciaalbieren die allemaal hun eigen bijzondere smaken hebben. Deze smaken kunnen nog beter naar voren komen als het goed gecombineerd wordt met bepaalde hapjes. Tijdens een High Beer kun je deze combinaties ontdekken. Een High Beer is ook erg leuk om thuis te doen. Wij hebben drie hapjes met drie verschillende bieren voor jou uitgezocht. Kijk, ruik, proef en geniet.

IPA bier en bitterballen

Bij de High Beer hoort toch wel echt een ‘snack-ronde’, daarom een oer-Hollandse snack met een Amsterdams biertje: Bitterbal met een IPA van Brouwerij ‘t IJ. Bij deze IPA is er niet alleen tijdens het brouwen, maar ook tijdens het rijpproces hop toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat er heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen vrijkomen. Het bier heeft een fruitige, maar bittere afdronk die zo door het vettige van de heerlijke bitterballen heen snijdt.

bitterbal bier

Kaasplank met blondbier

Heerlijk zo’n kaasplank en nog helemaal als je goede combinaties maakt. Je kunt natuurlijk gewoon een paar kazen kopen die je lekker vindt en hier een biertje bij drinken. Maar als je bewust kaas en bier bij elkaar uitzoekt, dan komt er zoveel meer smaak vrij. Je zult echt versteld staan. Blond bier is erg lekker met milde schimmelkazen zoals brie en gerijpte kazen. Een populair (en erg lekker) biertje is La Chouffe. Dit is een vriendelijk, fruitig bier, met koriander en een lichte hopsmaak. Wil jij eens iets anders proberen? Kies dan het minder bekende biertje ‘’De Verboden Vrucht’’. Dit bier wordt gebrouwen met gebrande mout, hop, koriander, gedroogde sinaasappelschillen en Hoegaardengist. De rijke, volle smaak van dit bier combineert heerlijk met de zoute smaak van kaas.

bier kaas

Rochefort 6 en chocolade

Rochefort 6 is een roodbruine Trappist met een lichtgekleurde schuimkraag. Je proeft het meteen: de aardse tonen en gistaroma’s. De smaken die naar voren komen zijn: de zoetheid van karamel, gebrande mout en gedroogd fruit. Dit dubbelbiertje past erg goed bij chocolade. Vul zelf in wat jullie lekker vinden met chocola: chocolade-ijs, brownies of een chocoladeproeverij. Vooral pure chocolade past qua smaak erg goed bij dit bier, de zoete tonen snijden hier doorheen.

Ontdek meer

Heb je de smaak te pakken? Dat begrijpen we. Om nog meer te ontdekken kun je ook een High Beer doen bij een horecalocatie. Hierbij krijg je verschillende speciaalbieren in combinatie met hapjes die erbij aansluiten. Reserveer bij een van deze leuke High Beer locaties en laat je verrassen!

chocolade bier

Geschreven op: 27 februari 2020
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als Content Marketeer werkt Marel aan redactionele teksten en artikelen voor HighBeer.nl