Koken met tripel bier

Naast dat wij fan zijn van een heerlijk tripel biertje bij het eten, is het ook leuk (en lekker) om tripel bier te gebruiken tijdens het koken. Geef je maaltijd meer dimensie en verras je gasten met een leuke twist aan een gerecht. Kies jij voor tripel bier in je hoofdgerecht of nagerecht? Lees hieronder vernieuwende ideeën.

koken met tripel bier

Tripel bier

Tripel bier kenmerkt zich als een vrij zware bier en kleurt van goudblond tot diep koper. Het is bovengistend bier, met hergisting op de fles. Dit betekent dat tijdens het bottelen extra suiker en gist wordt toegevoegd. Het gemiddelde alcoholpercentage van tripel bier is zeven tot tien procent. De smaak van tripel bier loopt uiteen van kruidig en fruitig tot licht zoet. Door de droge afdronk van tripel kun je het perfect combineren met verschillende gerechten. Let’s cook!

Vis

Tripel bier is erg lekker bij gerookte, gezouten of vette vis. Het hoge alcoholpercentage, wat voor een krachtige smaak zorgt, past goed bij de sterke smaak van de vis. Voorbeelden van passende vis opties zijn: (gerookte) zalm, mosselen en haring. Wat ga jij proberen?

Vlees

Niet geheel een verrassing, maar stoofvlees met tripel bier is een perfecte combinatie. Voeg het bier nét voordat het vlees gaar is toe en geniet van een heerlijke diepe smaak in het vlees. Drink daarbij natuurlijk ook een lekker tripel biertje.

Groenten

Misschien een combinatie die je niet snel zou bedenken, maar asperges met tripel bier zijn heerlijk. De zoetige smaak in het bier is een goede combinatie met kruidige en bittere asperges. Je kunt hierbij voor zowel groene als witte asperges kiezen. Wij raden echter de witte asperges het meest aan, door de subtielere smaak. Geen asperge seizoen? Geen probleem! Linzen passen ook perfect bij tripel bier, door de rijke smaak. Tip: probeer eens een lekkere linzencurry met tripel bier!

Nagerechten

Zin om echt iets nieuws te proberen? Laat je verrassen door de veelzijdigheid van tripel bier en voeg een vleugje tripel bier toe aan je cheesecake. De smaak van het bier zal versterkt worden door het zoete van de cheesecake. Als je liever op safe wilt spelen, kun je ook een kaasplank maken met port salut. Dit is een zachte Franse kaas, die goed past bij tripel bier.

Dat smaakt naar meer

Wij hebben zin om te gaan experimenteren met tripel bier in andere gerechten. Mocht je zelf een goede combinatie weten of een lekker idee hebben. Wij horen het graag! Meer weten over koken met bier? Laat je inspireren door ons blog over koken met bier en maak ook gerechten met andere bieren. Organiseer bijvoorbeeld thuis een ​​bierproeverij of kookavond met vrienden.

Geschreven op: 29 februari 2024
Mayra
Redactie HighBeer.nl
Als Content Marketeer schrijft Mayra onder andere blogs voor HighBeer.nl.