5 tips voor een High Beer thuis

We doen steeds meer thuis. Door COVID-19 sluit de horeca regelmatig, waardoor we niet terecht kunnen bij onze stamkroegen. Maar je moet toch wat. Zet daarom gewoon jouw eigen High Beer op tafel. Met deze 5 tips wordt het vast en zeker een groot succes.

high beer thuis tips

Verdiep je in de bieren

Als je een High Beer wil organiseren, moet je wel wat van bier afweten. Of tenminste doen alsof. Verdiep je dus in de verschillende bieren. Kijk hierbij naar wat jij en jouw vrienden lekker vinden, dat is natuurlijk erg belangrijk. Maar het is ook leuk om juist nieuwe dingen te proberen. Proef dus vooral ook bieren die je nog nooit eerder gedronken hebt. Let wel op, want het is belangrijk dat je de bieren op een bepaalde volgorde drinkt. Begin met de bieren die het laagste alcoholpercentage hebben en bouw dat op. Als je begint met een Tripeltje, dan vallen de smaken van die Radler in het niets. Dat wil je natuurlijk niet hebben.  Maak dus een selectie van bieren en zet ze daarna op volgorde. Tip: gebruik proefglaasjes en drink bijvoorbeeld halve flesjes bier, zodat je er een aantal kan proeven voordat je onder de tafel ligt.

Zoek uit welke snacks bij welke bieren passen

Het is een High Beer, wat dus betekent dat je niet alleen biertjes proeft, maar ook snacks. Het leukste is als je de snacks bij de bieren uitzoekt. Zo kun je de High Beer opdelen in verschillende rondes. In elke ronde kun je dan een biertje proeven met een bijpassend hapje. Extra tips nodig? Lees dan hoe je bier en snacks combineert.

Zie je dat helemaal niet zitten? Maak dan gewoon een lekkere borrelplank of verzamel wat snacks om van te snacken tijdens de High Beer.

Weet hoe je bier moet proeven

Kijken, ruiken, proeven en beoordelen. Weet jij hoe je bier moet proeven? Tijdens een High Beer kun je natuurlijk gewoon drinken en genieten. Maar het is ook leuk om er een echte bierproeverij van te maken. Zo kun je er echt achter komen welk soort bier het beste bij jou past en wat jij écht lekker vindt. Vaak kiezen we toch snel de grote merken en de bieren die we gewend zijn. Blind proeven kan er juist voor zorgen dat je een nieuw favoriet biertje krijgt. Verdiep je dus even in hoe je bier proeft.

Denk na over de presentatie

Hier sta je misschien niet direct bij stil, maar bij restaurants doen ze natuurlijk ook veel aan de presentatie. Als je een borrelplank krijgt, dan ligt alles hier altijd zo mooi op. Het is leuk om dat thuis ook een beetje te doen. Zet alvast de proefglazen klaar. Gaan jullie gewoon lekker op de bank bieren? Schuif dan de bijzettafel bij en zorg dat er in ieder geval plek is voor de bierglazen en voor een lekkere borrelplank. Dan moet het vast goed komen.

Kom goed in de sfeer

Ook de sfeer is niet onbelangrijk. Dat is namelijk waarschijnlijk wel de reden dat jullie normaal gesproken in de kroeg te vinden zijn. Die kroeg heeft een bepaalde sfeer en een gezellige mensenruis op de achtergrond. Nu snap ik dat je jouw huiskamer niet kan omtoveren tot een bruine kroeg, maar je kunt in ieder geval even een leuk sfeertje creëren. Zoek een leuke Spotify list erbij, zodat jullie dat kroegsfeertje toch een beetje in huis halen.

Vergeet niet te genieten

Oké, dit is eigenlijk al de zesde tip: vergeet niet om ook te genieten. Door al dat geregel zal je het bijna vergeten. Maar dat was de reden waarom je die High Beer wilde doen. Kun je nog wel wat extra tips gebruiken zodat je die High Beer een succes kan maken? Lees dan alles over het organiseren van je eigen High Beer. Proost!

high beer thuis

Geschreven op: 6 november 2020
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en artikelen voor HighBeer.nl