Zo kies je bier uit bij je gerecht

Een biertje bij het eten is natuurlijk altijd lekker. Je kunt gewoon een pilsje pakken en dat erbij drinken, maar je kunt ook bier uitkiezen dat bij je gerecht past. Zo vullen de smaken elkaar aan en kun je nog meer genieten van je eten en drinken. Maar hoe combineer je bier en eten? Daar vertellen we jou graag meer over.

Bier en eten

Smaken versterken

Het is niet zo heel lastig om het juiste biertje uit te kiezen voor bij jouw gerecht. Het ligt er wel aan welke methode je ervoor kiest. De makkelijkste methode is om smaken te kiezen die elkaar versterken. Dit doe je door bier te kiezen dat dezelfde smaken bezit als jouw eten. Heb jij bijvoorbeeld een zoet dessert met fruit? Dan kies je een zoet biertje met fruittonen. Op die manier sluit jouw bier goed aan bij jouw gerecht en worden de smaken versterkt. Dit is de makkelijkste manier om bier en eten te combineren, omdat je niet snel de mist in zult gaan. Kijk naar de hoofdsmaak van jouw gerecht en zoek dit terug in een biertje. Deze combinatie wordt gegarandeerd een succes.

Smaken aanvullen

Een iets moeilijkere manier om bier te combineren is om smaken te zoeken die elkaar aanvullen. Dit kan dan bijvoorbeeld een zoet gerecht zijn met een bitter biertje of andersom: een bitter gerecht met een zoet biertje. Deze smaken zullen elkaar in balans brengen, waardoor er een hele andere smaaksensatie ontstaat. Deze manier is wel iets moeilijker, maar ook erg leuk om mee te experimenteren. Er kunnen namelijk erg leuke en lekkere combinaties ontstaan.

Tegenovergestelde smaak

Deze manier van combineren is best wel lastig en werkt niet altijd goed. Het idee is dat je tegenovergestelde smaken gaat zoeken. Een combinatie die erg lekker kan zijn is pittig en bitter. Een heftige combinatie die zeker zorgt voor een smaakexplosie. Kies jij voor een pittig gerecht? Probeer dan eens een bitter biertje zoals een IPA hierbij. Dit gaat jou zeker verrassen. Daarnaast kun je natuurlijk nog veel meer uitproberen, maar succes hierbij is niet altijd gegarandeerd.

Proef de combinaties

Tijd om te kijken wat jij van de combinaties vindt. Dit kun je natuurlijk gewoon doen door af en toe een lekkere bier uit te kiezen bij je avondeten, maar je kunt ook een bierproeverij houden met snacks erbij. Zo kun je samen met vrienden of familie erachter komen welke combinaties goed werken voor jullie. Dit kun je ook doen tijdens een High Beer. De combinaties worden voor jou gemaakt en je kunt gewoon lekker proeven. Zoek een High Beer uit bij jou in de buurt!

bier high beer

Geschreven op: 24 juni 2020
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als Content Marketeer werkt Marel aan redactionele teksten en artikelen voor HighBeer.nl