3x desserts met bijpassende bieren

Krijg jij thuis bezoek en weet je niet wat voor dessert je op tafel moet zetten? Dan hebben wij 3 lekkere desserts voor je uitgekozen die geserveerd kunnen worden met bijpassend bier. Hierdoor maak je een mooie indruk op je gasten.

tiramisu

Tiramisu met Stout en Porter

Een van de meest bekende dessert is natuurlijk de tiramisu. De smaak van de tiramisu wordt beïnvloed door het biertje wat je erbij drinkt. Een Stout of Porter met aroma’s van chocolade en koffie bij de tiramisu zorgt voor een zachte smaak. Het hoge ABV gehalte is goed op zijn plek bij de tiramisu. Een goed voorbeeld van een Stout of Porter die je in dit geval kan gebruiken is de Founders Porter. Dit biertje bevat chocolade, koffie en vanille smaken. De Gulden Draak Imperial Stout is ook meer dan zeker een aanrader. Dit biertje zal perfect samengaan met de romigheid van de tiramisu vanwege de koffie- en chocoladesmaak. Wil je jouw gasten helemaal verrassen? Zet dan deze bieramisu op tafel.

Kaasplankje met een Tripel

Het kaasplankje is in Nederland een vaste klant op de dessertkaart. Naast kaas zijn druiven, vijgen, olijven, stokbrood, crackers, noten en vijgenbrood ook vaak te vinden op het welbekende plankje. Meer te weten willen komen over welke kaas je op de kaasplank moet doen? Lees dan proeverij van bier en kaas. De frisheid, koolzuur en complexe smaak van bier maakt het perfect om te serveren met een kaasplankje. Tripels hebben een droog en uitgesproken smaakpalet waarin de gist sterk naar voren komt. Dit soort bier is een aanrader in combinatie met vette en romige gerechten. Vandaar dat een Tripel perfect te serveren valt bij een kaasplankje. De Tripel zal de kaassmaak versterken waardoor je er optimaal van kan genieten!

dessert kaasplankje met bier

Fruittaart met Lambiek bieren

Als afsluiting van het diner is een frisse fruittaart een grote aanrader. Aardbeien, kersen, frambozen, bessen, citroen, limoen, appels, peren, etc. Je kan hierin zelf bepalen welke fruitsoorten er gebruikt worden. Bij een zuur en fruitig dessert vormen Lambiek bieren het perfecte plaatje. Deze bieren zijn fris, droog en lichtzuur van smaak. Serveer ze met een fruittaart voor de ultieme smaakbeleving.

Meer bier tips?

Het volgende dessert is van top tot teen geregeld, maar wil je het plaatje helemaal compleet maken lees dan 3 lekkere recepten met bier. Geen zin om alles voor te bereiden? Geen probleem! Natuurlijk kan je een high beer ook bestellen. Lees bijvoorbeeld over de 8 lekkerste high beers.

fruittaart met bier

Geschreven op: 1 september 2022
Pim
Redactie HighBeer.nl
Als stagiair schrijft Pim onder andere blogs voor HighBeer.nl