3x lekkere recepten met bier

Naast het drinken van bier, kun je er ook mee koken. Als je aan koken met alcohol denkt, denk je eerder aan koken met wijn. Het koken met bier is lekker en hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je moet alleen even weten welk bier past bij welk recept. Wij hebben het voor jou al iets makkelijker gemaakt en geven jouw 3 lekkere recepten met bier. Wie ga jij hier blij mee maken?

 

Gegrilde kip in romige blond-biersaus met spaghetti

Wat heb je nodig voor 4 personen?

✓ 2 witte uien
✓ 15 gram verse platte peterselie
✓ 1 eetlepel olijfolie
✓ 250 ml kookroom
✓ Halve kippenbouillontablet
✓ 33 cl Blond Bier
✓ 2 kipfilets
✓ 300 gram pasta zoals spaghetti of tagliatelle
✓ 600 gram broccoli

Zo maak je de gegrilde kip in romige blond-biersaus:

Biersaus:

Snipper de uien en snijd de peterselie fijn.
Doe de olie in een hapjespan en fruit de uitjes. Na het fruiten van de uit voeg je de kookroom, bouillontablet en het blond bier toe.
Breng dit aan de kook en laat ongeveer 20 minuten op laag vuur inkoken.

Kipfilet:

In de tussentijd kun je de kipfilets halveren in de lengte. Wil je kipfilets platter? Leg de kipfilets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla deze plat. Verhit de pan en grill de kipfilet in 5 minuten goudbruin en gaar. Halverwege even omdraaien. Voor extra smaak kun je zout en peper toevoegen!

TIP! Wil je kipfilets platter? Leg de kipfilets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla deze plat.

Pasta met broccoli:

Ondertussen kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. De broccoli moet je 3 minuten laten koken. Na het koken van de pasta en broccoli giet je deze beide af.

Meng de pasta met je eigengemaakte biersaus en de peterselie. Verdeel dit over de borden en leg de gegrilde kipfilets met broccoli erover.

Spaghetti met bokbier, gehakt en bacon

Wat heb je nodig voor 4 personen?

✓ 2 eetlepels olijfolie
✓ 160 gram fijngesneden bacon of ontbijtspek
✓ 1 ui
✓ 1 prei
✓ 3 tenen knoflook
✓ 2 eetlepels tomatenpuree
✓ 400 gram tomatenblokjes uit blik
✓ 500 gram rundergehakt
✓ 60 ml worcestersaus
✓ 330 ml bokbier
✓ 400 gram spaghetti
✓ Parmezaanse kaas

Zo maak je de spaghetti met bokbier, gehakt en bacon:

Biersaus met gehakt en bacon:

Gebruik een grote pan en verhit de olie in de pan. Bak de bacon in 4-5 minuten krokant. Voeg de gesnipperde ui, in dunne plakjes gesneden prei en fijngesneden knoflook toe. Roerbak dit ongeveer 3-4 minuten.

Zet het vuur wat hoger, voeg de tomatenpuree toe en bak dit al roerende 1 minuut. Hierna voeg je het gehakt toe en bak je dit zo’n 5-6 minuten. Voeg de worcestersaus, de bokbier en de tomaatblokjes toe. Breng dit aan de kook en laat de saus zo’n 30 minuten zachtjes koken tot het indikt.

Spaghetti:

Ondertussen kun je de spaghetti koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en voeg deze aan de grote pan met het gehakt, bacon en de saus. Meng dit even goed samen en verdeel je pasta over de borden. Als laatste strooi je er nog wat Parmezaanse kaas over en geniet!

TIP! Bewaar 80 milliliter van het kookwater en voeg dit toe aan de saus om deze wat los te maken.

Mosselen met Tripel Bier

Wat heb je nodig voor 4 personen?

✓ 4 kilo mosselen
✓ 2 flesjes Tripel Bier
✓ 2 prei
✓ 2 winterpenen
✓ 2 uien
✓ 80 gram bladselderij
✓ 6 tenen knoflook
✓ 2 eetlepels roomboter

TIP! Bak een vers stokbrood af met kruidenboter

Zo maak je de mosselen met Tripel Bier:

Maak de mosselen goed schoon door ze onder de kraan te houden en verwijder de mosselen die stuk zijn. Mosselen die open staan kun je even kort aantikken tot ze sluiten. Sluiten de mosselen niet, gooi deze ook weg!

Snijd de prei in dunne ringen, schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Hak de bladselderij in grove stukken, snipper de 2 uien en hak de knoflook fijn. Doe de roomboter in een ruime mosselpan en fruit als eerste je uien en knoflook. Na 2-3 minuten voeg je de prei en winterpeen toe. Als laatste voeg je de bladselderij toe en bak deze even kort mee.

Voeg de mosselen toe en breng dit op smaak met peper en zeezout. Doe de deksel op de pan en schud alles even goed om. Als laatste voeg je de biertjes toe en laat je dit op hoog vuur koken. Af en toe even goed omschudden. Na 5 minuten koken zullen vrijwel alle mosselen open staan. Serveer de mosselen uit de pan of leg deze op een schaal en dan aanvallen maar!

Geschreven op: 20 augustus 2020
Nienke
Redactie HighBeer.nl
Als Sales Medewerker werkt Nienke aan redactionele teksten en artikelen voor HighBeer.nl