60 minuten bereidingstijd, 4 personen
België staat bekend om zijn verfijnde biercultuur en het rijke assortiment aan brouwsels dat wereldwijd wordt bewonderd. Heb je een keer zin in kip? Maak dan eens pulled chicken (letterlijk vertaald: uit elkaar getrokken kip). In dit artikel delen we een recept voor heerlijke pulled chicken met bier. We combineren het pulled vlees met een vleugje Belgische flair. Lees je mee?
✓ 4 kippendijen
✓ 33 centiliter bruin bier
✓ 1 rode ui
✓ 2 teentjes geperste knoflook
✓ 2 eetlepels barbecuesaus
✓ 2 eetlepels balsamico azijn
✓ 4 eetlepels Limburgse stroop
✓ 1 theelepel mosterd
✓ 1 theelepel tijm
✓ Boter
✓ Zout & peper
1 dag van tevoren:
Roer de knoflook samen met de ui, bier, barbecuesaus, balsamico azijn, Limburgse stroop, mosterd en tijm. Plaats nu de kip in dit mengsel, dek het af met folie en laat het gedurende één nacht marineren in de koelkast.
Op de dag zelf:
Vervolgens is de pulled chicken klaar. Serveer het gerecht met een lekkere salade of friet. Het fijne aan pulled chicken is, dat je eindeloos kunt variëren met zowel de bijgerechten, als de saus en de bereiding van de kip. Zo kun je het gerecht helemaal eigen maken. Eet smakelijk!
Heb jij na het lezen van dit artikel ook de smaak te pakken? En bereid je graag nog meer heerlijke recepten met bier? Maak dan ook zeker eens deze beer can chicken, onze bierworst van de barbecue of deze gerookte zalm aardappelsalade met IPA. Eet smakelijk!