Pulled chicken met bier

60 minuten bereidingstijd, 4 personen

België staat bekend om zijn verfijnde biercultuur en het rijke assortiment aan brouwsels dat wereldwijd wordt bewonderd. Heb je een keer zin in kip? Maak dan eens pulled chicken (letterlijk vertaald: uit elkaar getrokken kip). In dit artikel delen we een recept voor heerlijke pulled chicken met bier. We combineren het pulled vlees met een vleugje Belgische flair. Lees je mee?

Pulled Chicken

Ingrediënten

✓ 4 kippendijen
✓ 33 centiliter bruin bier
✓ 1 rode ui
✓ 2 teentjes geperste knoflook
✓ 2 eetlepels barbecuesaus
✓ 2 eetlepels balsamico azijn
✓ 4 eetlepels Limburgse stroop
✓ 1 theelepel mosterd
✓ 1 theelepel tijm
✓ Boter
✓ Zout & peper

Bereidingswijze

1 dag van tevoren:
Roer de knoflook samen met de ui, bier, barbecuesaus, balsamico azijn, Limburgse stroop, mosterd en tijm. Plaats nu de kip in dit mengsel, dek het af met folie en laat het gedurende één nacht marineren in de koelkast.

Op de dag zelf:

  1. Verwarm de oven voor op een temperatuur van 160°C.
  2. Nadat je de kip uit de marinade hebt gehaald, is het belangrijk om de marinade te bewaren.
  3. Vervolgens dien je de kip rondom bruin te bakken in boter in de pan. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Leg daarna het vlees in een ovenschaal en schenk de bewaarde marinade eroverheen. Bedek het geheel zorgvuldig met aluminiumfolie en plaats de schaal gedurende 1 uur in de oven. Vergeet niet om het gerecht halverwege de bereidingstijd even om te scheppen.
  5. Haal tot slot de kip uit de oven en trek het vlees van de bouten met twee vorken uit elkaar.

Vervolgens is de pulled chicken klaar. Serveer het gerecht met een lekkere salade of friet. Het fijne aan pulled chicken is, dat je eindeloos kunt variëren met zowel de bijgerechten, als de saus en de bereiding van de kip. Zo kun je het gerecht helemaal eigen maken. Eet smakelijk!

Ook zo’n fan van koken met bier?

Heb jij na het lezen van dit artikel ook de smaak te pakken? En bereid je graag nog meer heerlijke recepten met bier? Maak dan ook zeker eens deze beer can chicken, onze bierworst van de barbecue of deze gerookte zalm aardappelsalade met IPA. Eet smakelijk!

Geschreven op: 28 augustus 2023
Anne
Redactie HighBeer.nl
Als content medewerker werkt Anne o.a. aan het schrijven van blogs voor HighBeer.nl