7x de leukste terrassen voor een High Beer

Op 20 maart begint de lente weer in Nederland. Knoppen en bloesems verschijnen aan de bomen, de zon laat zichzelf vaker zien, het gras wordt weer groen en de krokussen en narcissen verschijnen tussen de grassprieten. Dankzij het zonnetje en alle nieuwe en frisse invloeden om ons heen, krijgen we weer zin om lekker aan te schuiven op een terras met een biertje in onze hand. Het beste terrasweer is natuurlijk in de zon en met weinig wind, zodat je lekker in je t-shirt kunt zitten. Wij geven je graag een overzicht van 7x de leukste terrassen voor een High Beer.

Van Buuren terras

Van Buuren

In het oude centrum van Leiden vind je Grand Café Van Buuren. Hier kun je plaatsnemen op het gezellige terras, om vervolgens met je gezelschap te genieten van allerlei lekkere snacks en speciaalbieren. De High Beer bij Van Buuren bestaat uit een proeverij van drie glazen speciaalbier, met o.a. een kaas selectie, een wrap met zalmpastrami en olijven.

Van Buuren terras

Houtrust

Geniet bij Houtrust in Hooglanderveen van een heerlijke High Beer met vrienden, familie of collega´s. De High Beer van Houtrust bestaat uit een selectie van typische bierhapjes, zoals bijvoorbeeld een assortiment van vlees en kaas, bitterballen en gehaktballetjes. Uiteraard krijg je ook drie glazen bier geserveerd (die je zelf kunt kiezen uit de ruime bierkaart). Naast de mangerie en de binnentuin, beschikt Houtrust ook over een fijn buitenterras.

Houtrust terras

Ton’s Muziek- & Eetcafé

Als je uit omgeving Rijswijk en omstreken komt, ken je dit fijne plekje waarschijnlijk wel. Bij Ton’s Muziek- en Eetcafé kun je terecht voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Uiteraard draagt de locatie niet zomaar de naam ´muziekcafé´: geniet van de live muziek of de DJ, terwijl je wat drinkt of een hapje eet. Op de zonnige dagen is het goed vertoeven op het zonnige terras dat uitkijkt op een gezellige winkelstraat in Rijswijk, op de winterse dagen is het terras verwarmd en overdekt. Geniet tijdens de High Beer van verschillende biertjes en snacks.

Ton's Muziek- & Eetcafé terras

Heren 52

Bij Heren 52 in Voorhout kun je terecht voor een overheerlijke High Beer op het mooie terras. Hier ben je altijd welkom en word je zowel gastvrij als vriendelijk ontvangen. Bij de High Beer bij de Heren geniet je van drie speciaalbieren en diverse warme & koude hapjes. Je voelt je hier direct op je gemak en je bent altijd welkom. Een goede reden om snel een bezoekje in te plannen, toch?

Heren52 terras

Idz Heerlijk

Idz Heerlijk is een lunchroom restaurant in Rijswijk waar je terecht kunt voor de lunch, het diner of een echte High Tea, High Wine of High Beer. De High Beer wordt met zoveel mogelijk duurzame, biologische en lokale producten gemaakt. Op de warme dagen kun je plaatsnemen op het terras van Idz Heerlijk. Laat je in de watten leggen en geniet van een biertje van de tap, een speciaal biertje en 2 gangen met allerlei soorten hapjes. Tip: bij de High Beer Luxe krijg je 2 speciaalbiertjes ipv. 1 en 3 gangen hapjes ipv. 2. Ideaal als je met een wat groter gezelschap bent of voor als je gewoon wat meer trek hebt.

Idz heerlijk terras

Brasserie Spiegelaar

Brasserie Spiegelaar is gevestigd op een mooie locatie, met uitzicht op de Nieuwestad van Leeuwarden. Plof neer op het terras, praat na over de dag terwijl het personeel  je in de watten legt. Bij de High Beer van Spiegelaar maak je een keuze tussen 4 verschillende bieren en krijg je 4 huisgemaakte gerechten geserveerd. Daarnaast geeft het personeel je een passende uitleg over de bier-spijs combinaties.

Brasserie Spiegelaar terras

’t Eethuysje

Geniet in Castricum van een heerlijke High Beer bij Restaurant ’t Eethuysje. Dit restaurant is gelegen op een prachtige locatie in een uniek pand. Het terras bevindt zich aan de zijkant van het pand, op een klein beschut idyllisch pleintje met vrij uitzicht op de historische dorpskerk. Neem plaats en ontspan je. De High Beer bestaat uit 3 verschillende speciaalbieren van brouwerij Dampegheest uit Limmen, warme en koude hapjes, kleine sandwiches, culinaire snacks en een huisgemaakt soepje.

’t Eethuysje terras

Zelf een High Beer organiseren?

Misschien ga je het liefst naar de stad toe om plaats te nemen op deze heerlijke terrassen, maar thuis kun je het net zo goed gezellig maken. Bereid een aantal koude & warme snacks voor, dek de tafel en serveer wat koude biertjes. Zo heb je zelf je eigen High Beer georganiseerd. Ideaal voor bijvoorbeeld een date of als je hebt afgesproken met wat vrienden. Ben je meer een wijn- of theedrinker? Geen probleem! Bekijk dan ook eens onze tips om zelf een High Wine of een High Tea te organiseren.

Geschreven op: 27 februari 2023
Anne
Redactie HighBeer.nl
Als content medewerker werkt Anne o.a. aan het schrijven van blogs voor HighBeer.nl