Welk bier serveer je bij een Thanksgiving diner?

Het is weer bijna november en dat betekent dat er in Amerika Thanksgiving wordt gevierd. Bij Thanksgiving staat natuurlijk de maaltijd centraal. Een lekker uitgebreid diner. Dit doen de Amerikanen om de oogst te vieren. Bij de lekkere maaltijden past natuurlijk een goed biertje. De meeste mensen weten niet welk biertje te serveren bij een Thanksgiving diner. Om jou te helpen hebben wij bieren geselecteerd die goed passen bij Thanksgiving etentjes.

Thanksgiving Kalkoen

Scotch Ale

Een echt traditioneel gerecht voor een Thanksgiving diner is uiteraard de kalkoen. Al jaren staat de kalkoen centraal bij het Thanksgiving diner. Kalkoen kan je op verschillende manieren bereiden. De keuze bestaat uit een gebraden kalkoen, of voor een gerookte. De gebraden kalkoen gaat goed samen met een Amber ale. Het recept voor een gebraden kalkoen is voor de meeste mensen wel bekend. De gerookte kalkoen gaat goed samen met een Scotch ale. Een Scotch Ale is een oranje-geel kleurig biertje met een romige schuimkraag. De basissmaak van het biertje is zoet en bitter. De nasmaak is karamel moutig, bitter, kruidig en uitvloeiend. Het is een volmoutig biertje dat een sterke moutsmaak met zich meebrengt, dit wordt ook wel ‘complexe body’ genoemd. Serveer dit biertje bij de gerookte kalkoen voor de perfecte smaak impressie.

Thanksgiving diner

Weizen Bock

Er staat natuurlijk een uitgebreide maaltijd op tafel, waaronder veel vlees. Wat vaak terug te vinden is op een Thanksgiving diner is ham. Veel Amerikanen zijn groot fan van gebakken ham geglazuurd met bruine suiker. Dit zorgt voor een extra smaak van ahornsiroop en appelsap. Gebruik donkere of lichtbruine suiker in het heerlijke glazuur. Een grote aanrader voor een Thanksgiving diner.

Dit gerecht combineert goed met een Weizen Bock. Weizen Bock is is van origine een typisch Duits speciaal donker Weizen (tarwebier met 6 tot 8% alcohol. De smaak is zoetig, bitter tot lichte zurigheid van de tarwemout. De Weizen Bock is naast ham ook goed te combineren met stamppotten en stoofschotels, buikspek, coq au vin en gebakken banaan.

Pumpkin Weizen

Om dit lijstje af te sluiten hoort er natuurlijk nog een pompoengerecht bij. Een pompoentaartje is een echte delicatesse voor in de herfst, maar al helemaal bij een Thanksgiving diner. Om helemaal bezig te blijven met de pompoen, serveren we bij het pompoentaartje een biertje gemaakt van, pompoen! De botanisch brouwer Lowlander introduceert de Lowlander Pumpkin Weizen. Dat is weer eens wat anders dan de traditionele herfstbock. Lowlander heeft de ambitie om in 2030 volledig natuurvriendelijk te zijn. Er worden wereldwijd enorm veel pompoenen verspeeld. Wanneer de vorm niet goed is, dan worden de pompoenen vaak weggegooid. Ontzettend zonde is dat, want met de smaak is er niks aan de hand. Van die pompoenen maakt de Lowlander zijn lekkere Pumpkin Weizen.

Dat is de kracht van het frisse biertje gemaakt van pompoen en gekruide sinaasappel. Lowlander Pumpkin Weizen is een toegankelijk bier met aangename bitters en citrustonen. Het Weissbier heeft een verwarmende aardse afdronk.

Benieuwd naar meer?

Heb jij liever een voorkeur voor wijn dan bier? Lees dan over een Thanksgiving diner met bijpassende wijn. Nu weet je alles over een Thanksgiving diner, maar verwacht je binnenkort gasten en heb je niks met Thanksgiving? Gooi er een herfst thema aan in plaats van Thanksgiving en lees meer over herfstgerechten uit het bos.

Nog geen idee over het dessert? Lees dan over 3 desserts met bijpassende bieren.

Thanksgiving pompoen

Geschreven op: 17 november 2022
Pim
Stagiair
Als stagiair schrijft Pim onder andere blogs voor HighBeer.nl