Opwarmen met lekkere winterbieren

Het is weer kouder en de dagen zijn korter, wat betekent dat de winter weer volop aan de gang is. De winter vraagt ​​om sterke, complexe en kruidige bieren. Net zoals wijn, worden winterbieren langzaam genuttigd, voor of na een maaltijd. Winterbieren hoeven helemaal niet ijskoud gedronken te worden, zoals de meeste zomerbieren. Ze zijn er namelijk niet om de dorst te lessen, maar om je te verwarmen en om er langzaam van te genieten. We vertellen je graag hoe je kunt opwarmen met lekkere winterbieren.

winter bieren

N’ice Chouffe

Het N’ice Chouffe biertje is een bekend biertje onder de winter bierliefhebbers. Dit is een traditioneel Belgisch gebrouwen winterbier, van de welbekende kabouter brouwerij. Het biertje is een licht hoppig bruin bier, op smaak gebracht met tijm en curaçao, gemaakt op basis van sinaasappelschillen. Elk jaar is het biertje net wat anders. N’ice Chouffe houdt je de hele winter warm.

ReuZ Winterale BA Rode Port

In dit winter biertje komen twee werelden samen: bier en wijn. Dit biertje bevat namelijk smaken van rode port. Ook bevat deze winter ale tonen van donkere mouten en gedroogd, rood fruit. Het bier wordt een tijdje in oud rode port gelegd, waardoor de subtiele warme smaak van de port in het bier trekt. Dat klinkt heerlijk, toch?

Jopen Gritty Young Thing

Wellicht ben je al bekend met deze prijswinnende, speciaalbierbrouwerij. Jopen is een bekende brouwerij uit Haarlem en heeft een modern winter biertje op de markt gezet. De winterspecial van Jopen, de Gritty Young Thing, is een moderne versie van een middeleeuws gruitbier. Dit biertje wordt gebrouwen zonder hop, maar met veel kruiden en specerijen. Het resultaat? Een rokerig, kruidig speciaalbier dat zowel verfrist als verwarmt.

Toetëlèr – Wèntër

Wèntër is een verwarmend bruin hoge gistingsbier met robijnrode gloed. Het heeft een aroma van karamelachtige tonen, kruiden, zoethout en fruittonen van onder andere banaan. Neem een slok en ervaar een explosie van smaken. Zo proef je smaken van fruit, karamel tinten en kruiden. Het zorgt voor een heerlijke, bitterzoete smaak achterin je keel.

Je eigen High Beer organiseren?

Nu heb je een mooi overzicht van allerlei lekkere winterbieren. In principe kun je er dan nog voor kiezen om een aantal kleine hapjes op tafel te zetten en wat familieleden of vrienden uit te nodigen, en dan heb je zelf een High Beer georganiseerd! Ga je toch liever de deur uit? Dan hebben wij alle High Beer locaties in de buurt op een rijtje gezet. Er is voor ieder wat wils!

Op zoek naar meer winterbieren?

Ben je benieuwd geworden naar meer winter biertjes? Lees dan snel dit artikel over donkere biertjes voor de donkere dagen.

Geschreven op: 3 januari 2023
Anne
Redactie HighBeer.nl
Als Content Medewerker werkt Anne onder andere aan het schrijven van blogs voor HighBeer.nl