Nazomeren met deze zomerse bieren

Lekker nazomeren doe je natuurlijk met een goed glas bier. Op het terras, in het park of in de achtertuin. Waar je ook plaatsneemt, een lekker biertje in de zon is nooit mis. Wil jij nog even goed genieten van de laatste zomerdagen? Doe dat dan met de lekkerste zomerbieren.

Zomerse bieren

Witbier

Witbier staat bekend als een lekker fris en dorstlessend biertje. Witbier is afkomstig uit België en is zeker niet hetzelfde als een Weizen. Een Weizen bestaat namelijk altijd minimaal voor de helft uit tarwe. Daarnaast mogen Weizen niet andere ingrediënten bevatten dan graan, water en hop. Bij Witbier is dit niet het geval, hier vind je dus vaak extra ingrediënten in om de smaak te versterken, zoals bijvoorbeeld tropisch fruit. Lekkere Witbieren om lekker mee te nazomeren zijn:

  • ‘t IJ Wit is een verfrissend bier met tonen van citroen en koriander. Een biertje dat lekker wegdrinkt en de dorst goed lest.
  • Probeer ook eens een biertje uit ons eigen Texel: Texels Skiller Wit is een heerlijk fris witbier. Dit bier heeft een bijzondere smaak door de kruiden en citrus. Een echte aanrader.
  • Wij probeerden pas ook Jopen Adriaan Wit. Dit is een lekker fris bier met een fruitig aroma van sinaasappel, korianderzaad en vanilletonen.

jopen bier

Fruitbieren

Een lekkere Kriek, een Radler of niet te vergeten een Desperados. Dit zijn typische zomerbieren die vaak worden gedronken bij een BBQ. Niet te zwaar, lekker fruitig en tropisch. Probeer ook eens een andere Radler, bijvoorbeeld een mooie Stiegl Radler uit Oostenrijk. Boordevol smaak en niet zo zoet.

Desperados

Fruitige IPA’s

Een lekkere fruitige IPA is ook niet mis. Lekker in de zomer, lekker in het najaar, eigenlijk altijd lekker. De meeste bieren kun je trouwens wel het hele jaar door drinken. Lekker bier is nooit vies. Maar deze IPA’s zijn ook zeker lekker las je aan het nazomeren bent. Kies er dus eentje uit en geniet!

Brouwerij Jopen heeft veel mooie bieren. Zoals je eerder al las zijn we fan van Jopen Adriaan Wit en van Jopen Blurred Lines Neipa. Maar ook Jopen Mooie Nel IPA is een mooi biertje. Dit bier komt telkens weer omhoog als prijswinnaar. Dus proef het zelf en ervaar!

Daarnaast is de Brewdog Punk IPA ook erg lekker. Heel fris met veel fruittonen. Welke fruitsoorten herken jij? Mango, papaya, ananas en lychees?

Geniet ook nog even van ‘Ff lekker met je bek in het Zonnetje’ van Uiltje Brewing: Een echte Session IPA met veel aroma’s van citrus en tropisch fruit. Daarnaast proef je goed de bitterheid die thuishoort in zo’n sappige IPA. Daar kun je die laatste zonnestralen wel mee pakken.

zomerbier

Geschreven op: 1 september 2020
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als Content Manager verzorgt Marel de content en fotografie voor HighBeer.nl