High Bierproeverij: verschillende Desperados soorten

Desperados is een erg bekend bier dat steeds populairder wordt. Dit biertje was de eerste biersoort die gemixt werd met tequila. Naast de Original zijn er nog twee variaties: Ginger en Mojito. Wij proefden deze bieren en dit is wat wij ervan vonden.

Desperados

Hier komt Desperados vandaan

Ruim 20 jaar geleden, in 1995, werd Desperados voor het eerst gebrouwen. Dit was het eerste biertje gemixt met tequila. Dit bier werd toen nog gebrouwen in Frankrijk door Brasserie Fischer. In 1996 werd Desperados overgenomen door Heineken. Op dit moment wordt dit populaire bier in 50 landen verkocht, sinds 2012 wordt het ook gebrouwen in Nederland.  In tegenstelling van wat velen denken is Desperados dus helemaal geen Mexicaans bier, maar Frans bier. Natuurlijk heeft het wel een Mexicaanse twist door de tequila.

Uiterlijk

Desperados is een echt zomers biertje en dat zie je ook meteen aan het uiterlijk. De fles is kleurrijk en heeft een soort plantenprint. De Original heeft een stoer uiterlijk met geel, groen en rood. De Mojito heeft een blauwe kleur gekregen. De Ginger lijkt wat vrouwelijker door de combinatie van geel en roze. Met de grote rood met zwarte letters erboven is het een opvallende bierfles. Om het af te maken verschillen de flessen ook van dop, deze hebben allemaal een andere kleur. Je kunt zien dat er over de presentatie is nagedacht, op uiterlijk scoren de flesjes daarom een 8.

Geur

De Original ruikt erg zoet. De geur van citrus en tequila komt direct naar boven. De Ginger ruikt bijna hetzelfde, alleen ruik je hier ook een beetje een zoete geur van gember. De Mojito is weer erg anders, hier is de geur van zoete munt erg aanwezig. Het is net alsof je aan een Mojito ruikt, maar dan zoeter. In alle bieren komt toch lichtjes de geur van bier naar boven, maar die is niet sterk aanwezig. Hierdoor maakt het ons wel erg nieuwsgierig hoe ze zullen proeven. Aangezien we de geur wel erg zoet vonden en het echte ‘biergevoel’ een beetje miste, geven we de geur een 6.5.

Smaak

Desperados is een bier waar je van moet houden. Alle drie de smaken zijn zoet en de tequila flavour is erg aanwezig. Als je niet van zoete bieren houdt, dan is dit niks voor jou. Als je dol bent op Radlers, dan is dit waarschijnlijk wel echt iets voor jou. Natuurlijk is de smaak wel erg persoonlijk. We begonnen met de Original, hier proefde we vooral citrus, tequila en zoet bier. Wel een verfrissende fruitige smaak, met veel aroma’s. De tonen van bier zijn nog wel aanwezig, maar het is wel erg zoet. Vervolgens proefde we de Ginger variant. We moesten goed proeven om de smaak te onderscheiden van de Original, deze bieren lijken erg veel op elkaar. Er zit een hele lichte toon van gember in. Na een paar slokken begon de gember wel steeds meer door te dringen. Doordat de smaak van gember vrij bitter is, kreeg dit bier wel meer bitterheid. We sloten af met de Mojito. Als je dit biertje wil proberen, dan moet je wel zeker weten dat je van Mojito houdt, want die smaak is enorm aanwezig. Nu ben ik toevallig een liefhebber van Mojito’s en pils, dus ik vond dit best wel een lekker biertje. Maar als je niet van zoetigheid en munt houdt, dan is dit mogelijk niks voor jou. Er zaten nog wel tonen van pils in, maar die waren niet sterk aanwezig.

Drie verschillende bieren, drie verschillende cijfers. Er was een korte discussie, maar uiteindelijk heeft de Desperados Original gewonnen. Qua smaak geven wij dit bier een 7. Het is een lekker, zoet biertje voor bij een barbecue. Lekker voor af en toe en weer eens iets anders dan normaal pils. Op de tweede plaats komt de Desperados Ginger&Lime, deze variant verschilt niet veel van de eerste, maar die toon van gember maakt het toch net iets anders. Wij gaven de Ginger een 6.8. Op de derde plaats komt de Mojito (Mint&Lime). Dit is opzich een prima biertje wat af en toe zeker lekker kan zijn. Maar door de zeer overheersende zoete munt smaak vonden wij dit biertje ‘to much’. De echte smaak van bier is te ver te zoeken. Daarom gaven wij deze variant een 6. We sluiten zeker niet uit dat deze biertjes welkom zijn bij onze barbecue, want dit zijn prima bieren voor op een zomerse avond.

Proef jij de Desperados smaken ook naast elkaar? Laat ons dan weten wat jij ervan vindt!

Desperados

Geschreven op: 27 mei 2020
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als Content Marketeer werkt Marel aan redactionele teksten en artikelen voor HighBeer.nl