Heerlijke gerechten bij witbier

Met de zomer in aantocht, wordt het tijd om de witbiertjes weer aan te schaffen. Dit heerlijke verfrissende biertje is gemaakt van onder andere ongebrande mouten als basis. De kenmerkende zoete en frisse smaak heeft het bier te danken aan de tarwe, kruiden en sinaasappelschil. Omdat het biertje ongefilterd is, heeft het een troebel uiterlijk. Nu de vraag, welke gerechten smaken nou het lekkerst bij dit bier?

Witbier

Mosselen

Zie je jezelf al zitten in, in die heerlijke strandtent aan de zee. Dit gevoel kan je natuurlijk ook thuis creƫren. Wist je dat mosselen en witbier een gouden combinatie is? Maak je mosselen eens met een heerlijk Vlaams witbier met smaken van citroen, koriander en sinaasappel. Dit is namelijk een mooie combinatie met de mosselen! Waarom passen mosselen nou zo goed bij bier? De licht ziltige smaak van een mossel is een enorme smaakversterker en het tempert de licht bittere smaak uit bier. Je proeft hierdoor dus meer van het bier. Weizen, Tripel en Witbier zijn het meest geschikt om te combineren met mosselen. Combineer dit lekkere gerecht met wat stokbrood en frietjes en smullen maar!

Witte asperges

Bij witte asperges denken we al snel aan een glas witte wijn. Maar wist je dat witbier ook super goed past bij dit gerecht? Je kunt dit niet alleen goed drinken bij de asperges, je kunt ook een scheutje bier toevoegen. Bij koude asperges, bijvoorbeeld in een slaatje of salade, is het namelijk lekker om een scheutje bier door de dressing te mengen. De reden dat dit bier zo goed past bij asperges omdat het een fris biertje is dat goede combinatie is met de bittere smaak van de asperges.

Sinaasappel toetje

Bij een lekker gerecht hoort natuurlijk ook een lekker nagerecht! Probeer eens het witbier te combineren met een toetje. Onze tip is chocoladetaart met honing sinaasappel mascarpone. Door het citruskarakter complementeren en versterken dit toetje en het witbier elkaar. Proef de heerlijke combinatie van chocolade en citrus, wie vindt dat nou niet lekker?

Wat nog meer?

Over het algemeen passen diverse vissoorten lekker bij witbier. Hierbij kan je ook denken aan oesters en witvis. Deze vissoorten kan je heerlijk verwerken in een zomerse salade. Ben je geen groot fan van vis, dan is witbier ook lekker te combineren met kalfsvlees. Vlees dat je combineert met witbier moet niet te zwaar zijn, dan proef je namelijk minder van het bier en dat is zonde.

Wil je weten wat witbier nu precies is? Je leest alles over hoe het witbier gemaakt wordt, waar het vandaan komt en welke smaak en ingrediƫnten dit lekkere biertje heeft.

Witbier

Geschreven op: 9 april 2021
Jessica
Redactie HighBeer.nl
Als afstudeer communicatie stagiaire werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighBeer.nl