Blond bier combineren met gerechten

Een lekker dinertje met je vrienden en een blond biertje erbij. Alleen wat is het perfecte gerecht gecombineerd met een blond biertje? Lees verder voor 3 gerechten die je erg goed kan combineren met een rijk, helder, licht zoet blond biertje.

Blond bier

Kaasplankje

Blond bieren zijn erg lekker in combinatie met lichte schimmelkazen zoals brie en geitenkaas. De volle, romige smaak is heerlijk met een fris blond biertje. Zoek een blond bier uit die jij lekker vindt, denk hierbij bijvoorbeeld aan: Leffe Blond, Brugse Zot of een ander biertje naar keuze. Bij brie en geitenkaas kan honing ook erg lekker zijn, deze zoete smaak sluit ook goed aan bij de fruitige smaak van het bier.

Kaas met Bier

Thaise keuken

De Thaise keuken kenmerkt zich door de perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en pittig. Palmsuiker voor zoet, tamarinde of limoen voor zuur, vissaus of kapi (garnalenpasta) voor zout en pepers voor pit. Typische Thaise smaken zijn verder laos (galanga), citroengras en verse kruiden zoals koriander en Thaise basilicum. Een paar iconen uit de Thaise keuken: pad thai, viskoekjes, Thaise curry en soep, zoals tom kha kai en tom kha kung. Bij de zoete smaken passen heerlijke blond bieren. Blonde Ales onderscheiden zich met hun ietwat vollere, zoete moutsmaak en zijn dus heerlijk bij de Thaise keuken. Probeer bijvoorbeeld de Born Yesterday Lagunitas. Dit biertje maakt een perfecte smaakcombinatie met de Thaise keuken vanwege de zoete en frisse smaak.

Haring

Blond bier en vis zijn echte vrienden, terwijl je dat misschien niet had verwacht. De vette vis is uitstekend te combineren met blond bieren. Vooral de haring is een goede aanrader. Bijvoord een Duits & Lauret Extra Blond. Dit biertje is niet zomaar een Blond. Het is een degustatiebier. Voor dit biertje moet je even de tijd nemen. Speciaal geselecteerde aromatische hopsoorten geven een bloemig, kruidig en fruitig karakter. Dit is zo’n typisch gebalanceerd Duits & Lauret-bier. De Duits & Lauret Extra Blond is vol van smaak. Van dit biertje kan je het hele jaar genieten. Voeg daar een gerecht met een echte Hollandse haring aan toe en je hebt een maaltijd met alles erop en eraan op tafel.

Meer bier met gerechten combineren?

Bij de ene persoon bevalt een blond biertje beter dan de andere. Ben jij toevallig meer fan van tripel bier? En wil je ook nog eens indruk maken op je vrienden, vriendinnen, familie of date met een gerecht erbij? Lees dan bij bijvoorbeeld 3 lekkere gerechten met tripel bier. Naast tripel hebben we ook heerlijke gerechten bij witbier.

Vis en bier

Geschreven op: 19 september 2022
Pim
Stagiair
Als stagiair schrijft Pim onder andere blogs voor HighBeer.