3x lekkere gerechten bij Tripel bier

Bij het warme weer hoort natuurlijk een biertje met een lekker gerecht. Wij vertellen jou alles over deze drie heerlijke recepten bij Tripel bier, zodat jouw lente avond met vrienden compleet is!

tripel bier

Salade met tonijn

Een salade doet het altijd goed, zeker als je een licht recept wil. Bier en vis gaan goed samen, dus een salade met tonijn is ideaal voor een zomerse dag! Dit gerecht is makkelijk te bereiden en kost ook nog eens weinig tijd. De ingrediënten die je nodig hebt voor dit gerecht, kun je moeiteloos vinden in de supermarkt. Wat je nodig hebt voor deze heerlijke salade met tonijn? Uiteraard tonijn (uit blik), verschillende groenten, zoals: sperziebonen, kerstomaten, zwarte olijven, rucola salade en krulandijvie. Daarnaast voeg je ook (gekookte) aardappelen en eieren toe aan deze salade. Om de salade op smaak te brengen, voeg je olijfolie, een beetje azijn, graanmosterd en natuurlijk zout en peper toe. Deze lekkere combinatie zorgt gegarandeerd voor een geslaagde dag!

Quiche met kip en champignons

Houd jij meer van kip? Of ben je op zoek naar een maaltijd? Dan is de quiche met kip en champignons een echte aanrader! Tripel bier heeft een zoete smaak en is ook in combinatie met kip erg lekker. Om de quiche te maken, heb je aardig wat ingrediënten nodig. Dit zijn: vellen diepvries bladerdeeg, kastanjechampignons, oesterzwammen. shiitake en kipfilet. Hier hoort verder nog bij: sjalotten, kipfilet, tijm en paneermeel. Deze worden gemaakt in olijfolie. Wat natuurlijk ook belangrijk is, zijn de eieren, room, melk en natuurlijk zout en peper om de quiche op smaak te brengen. Deze veelzijdige ingrediënten vormen samen een heerlijke maaltijd tijdens het drinken van een Tripel biertje. Het duurt wel wat langer om te maken, maar je krijgt er wel een heerlijk gerecht voor terug.

Pêche Melba

Als afsluiter van een van de bovenstaande gerechten, kun je pêche melba maken. Dit dessert komt oorspronkelijk uit Frankrijk en heeft inmiddels verschillende varianten. De bereidingstijd van dit heerlijke dessert is ongeveer 20 minuten. Wat je hiervoor nodig hebt, is: witte wijn, een vanillestokje, honing, perziken en frambozen. Allereerst breng je het vanillestokje in een pan met wijn aan de kook. Vervolgens doe je de honing erbij en los je deze op een laag vuurtje op. Daarna de perziken; deze halveer je en daarna haal je de pit eruit. Leg de perziken daarna in de wijn en verwarm deze. Draai de perziken ook om. Dan pureer je de frambozen met een mixer of in een keukenmachine en zeef je ze om de pitjes te verwijderen. Tot slot leg je op elk bord een bol vanille ijs met hierop een omgekeerde perzik helft. Naast het ijs leg je de andere perzik helft en schep hierin een bol ijs. Doe als laatst de frambozensaus er overheen. Bon appetit!

Vind jij witbier wat lekkerder? Kijk dan welke heerlijke gerechten bij witbier passen!

peche melba tripel bier

Geschreven op: 22 april 2021
Manisha
Redactie HighBeer.nl
Als afstudeerstagiaire werkt Manisha onder andere aan het schrijven van blogs voor HighBeer.nl