4x lekker bier uit Italië

La Bella Italia. Het land van de lekkerste pasta en de beste pizza. Wist je dat er naast goede wijnen ook geweldig bier wordt gebrouwen? Dat de Italianen goede smaak hebben dat wisten we al langer. Toch wordt Italië vaak niet direct geassocieerd met een bierland. Daar brengen wij graag verandering in. Lees snel verder welke 4 Italiaanse top biertjes je echt moet proeven.

Italiaans bier

Birra Moretti L’Autentica

Oorspronkelijk komt dit biertje uit een klein dorpje Undine in Italië. Dat ligt ergens tussen Venetië en de Alpen. Het is bedacht en begonnen vanuit echte ambacht door meneer Luigi Moretti. Sinds 1996 is de brouwerij overgenomen door Heineken. Dat zorgde er ook voor dat het merk bekender werd in Nederland. L’Autentica is nog steeds een echt Italiaans bier dat op Italiaanse wijze wordt gebrouwen. Het is een laag gistend bier met een perfecte goudkleur. Daarnaast is het een pilsener en bevat het een alcoholpercentage van 4,6%.

Angelo Poretti 7 Luppoli La Fiorita

Dit is een lekker fruitig en fris biertje. Dit biertje kenmerkt zich vooral door het gebruik van kruiden. Het bevat duidelijke tonen van elderflower en het heeft een sterk hoppig karakter. Het hoppige karakter zorgt voor verfrissende bittere tonen. Dit biertje wordt gebrouwen in Varese en bevat een alcoholpercentage van 5,0%. Een wellicht iets minder bekend biertje als die van Birra Moretti, maar zeker het proeven waard.

Birra Moretti

Peroni Chill Lemon

Peroni Chill Lemon is een lekker Italiaans biertje voor in de zomer. Dit bier valt in de categorie speciaalbier en is een frisse Radler. Een licht bier met een wat lager alcoholpercentage dan zijn voorgangers. In dit biertje herken je duidelijk de tonen van citroen en het bittere karakter. Het bier wordt gebrouwen door bierbrouwerij Birra Peroni. Het is en bier van lage gisting en bevat lichte mout notities. Je herkent het aan zijn lichtgele kleur en het is perfect voor een dagje strand.

Lambrate Atomic

Het laatste Italiaanse biertje is er een met een unieke smaak. Een italiaans bier wat valt in de categorie IPA. Het wordt gebrouwen in een ambachtelijke brouwerij in het Lambrate district van Milaan. Voor dit bier zijn er verschillende granen gebruikt voor een zachte body. En het is te herkennen aan een duidelijk hoppig karakter door het gebruik van een dubbele dry hopping techniek. Daarnaast is het een droog biertje en kan je tonen herkennen van espresso. Houd je van een sterker en bijzonder biertje, dan is dit biertje zeker het proeven waard.

Meer buitenlands bier proeven?

Lijkt het je leuk om verschillende biertjes te proeven uit het buitenland? Probeer dan eens lekkere bieren uit Spanje, Azië, Denemarken of Polen. Ieder land heeft zo zijn charme en manier van bierbrouwen. Het is zeker de moeite waard om al het lekkere bier uit het buitenland te gaan ontdekken en proeven. Wil je je liever laten verrassen? Kies dan voor een lekkere high beer op het terras.

Geschreven op: 17 augustus 2022
Zee
Redactie HighBeer.nl
Als Content Medewerker werkt Zee onder andere aan het schrijven van blogs voor HighBeer.nl.
Voeg jouw restaurant toe En trek nieuwe gasten aan! lees hier meer over de voordelen