Nacho’s maken op de barbecue

Het lekkere lenteweer komt er weer aan en dat betekent dat de barbecue weer aan kan. Je kunt niet alleen vlees of vis op de barbecue klaarmaken, maar ook nacho’s. Je kan de nacho’s maken op de barbecue als jouw barbecue een deksel heeft. Het maakt niet uit of die elektrisch of kolen heeft als de barbecue maar dicht kan.

Nachos

Benodigdheden voor de nacho’s op de barbecue

✓Barbecue met deksel
✓Vuurvaste schaal die op de barbecue kan

Guacamole

✓2 avocado’s
✓1 rode ui
✓1 tomaat
✓1 teentje knoflook
✓1 rode peper
✓Zout & peper

Zure room

✓200 gram roomkaas
✓Verse peterselie
✓Verse bieslook

Nachos

✓200/250 gram tortilla chips
✓75 gram geraspte cheddar kaas
✓75 gram geraspte belegen kaas
✓2 of 3 stukken kipfilet of kippendijen ligt eraan hoeveel kip jij zelf lekker vindt
✓Lente ui
✓2 blokjes kippenbouillon
✓2 Jalapeño’s
✓Barbecuesaus

Bereiding guacamole

We gaan beginnen met het maken van de guacamole. Hiervoor snijd je de 2 avocado’s doormidden, haal de pit eruit en schep de avocado in een bakje. Pers of snijd dan het teentje knoflook en schep die ook in het bakje met de avocado. Snijd dan de rode ui in kleine blokjes voor bij de avocado. Doe dat ook bij de tomaat, haal wel de pitjes eruit. Houd je van wat pittigheid? Dan kan je er ook wat rode peper fijn snijden en erbij doen. Meng/prak dit goed door elkaar en breng het op smaak met een beetje zout en peper.

Hoe maak je zure room voor bij de nachos

De zure room of te wel sour cream is heel makkelijk om te maken. Je snijdt de kruiden fijn, dat zijn in dit geval de peterselie en de bieslook en meng dit samen met de zure room. Ook dit kan je op smaak brengen met of extra kruiden of wat zout en als je het lekker vindt gemalen knoflook.

Pulled Chicken

Pulled chicken maken is eigenlijk erg simpel. Je begint met het koken van de bouillon, zelf vind ik 2 kippenbouillonblokjes het lekkerste, dit geeft namelijk meer smaak. Als het water met de bouillonblokjes kookt, kan je de kip erin leggen. En dit kook je totdat je kip gaar is. Als de kip gaar is kan je hem uit de bouillon halen en pluizen. Dit kan je doen met behulp van een mixer, zelf doe ik het met twee vorken en dan de kip uit elkaar trekken.

Nacho’s

Verwarm dan je barbecue tot 180 graden. Meng je pulled chicken met barbecuesaus, doe dit totdat jij de kip lekker vindt. Leg dan de tortilla chips in de vuurvaste schaal, strooi daar de twee soorten kaas overheen met de pulled chicken. Zet de schaal vervolgens op de barbecue en doe de deksel dicht, de nacho’s zijn klaar als de kaas is gesmolten. Als de kaas dan is gesmolten haal je de schaal van de barbecue af (let wel op dit is bloedheet dus gebruik daar goede ovenwanten). Snijd vervolgens de jalapeño in schijfjes, verdeel die over de nacho’s en doe dit ook met de lente-ui. Dan kan je ervoor kiezen om de guacamole en zure room op de nacho’s te leggen of apart in bakjes, dat is maar net wat jij het lekkerste vindt. Zo maak je de lekkerste nacho’s van de barbecue eet smakelijk!

Meer barbecuegerechten

Ben je nou benieuwd naar meer recepten die je op de barbecue kunt maken? We hebben ook super lekkere recepten over hoe je zelf kipspiesjes op de BBQ kunt maken  of lekkere spareribs voor op de BBQ!

Geschreven op: 27 februari 2024
Sidney
Redactie HighBeer.nl
Als stagiaire schrijft Sidney onder andere blogs voor HighBeer.nl