Spareribs van de BBQ met biersangria

Het is bijna zomervakantie, de tijd waarin we weer lekker de BBQ aansteken en kunnen genieten van zwoele zomeravonden. Op zoek naar een recept om je vingers bij af te likken? Maak dan eens deze échte BBQ topper; de spareribs met appelstroop + bier en vernieuwende bier sangria. Makkelijke recepten met een overweldigende smaak en een knapperig randje van de BBQ. Les je dorst met de biersangria en je smaaksensatie is sensationeel. Lees snel verder voor het recept van deze heerlijke spareribs van de BBQ met biersangria.

Hoe maak je de spareribs met appelstroop en bier?

Bereidingstijd 120 min, 4 personen

Ingrediënten

✓ 2 kg spareribs naturel
✓ 2 flesjes bier (oud bruin)
✓ 2 el fruitstroop
✓ 1 el sambal oelek
✓ 2 el ketjap manis
✓ BBQ kruiden
✓ 2 blokjes groentebouillon
✓ 2 laurierblaadjes
✓ Peper en zout

Bereidingswijze spareribs

Meng de volgende ingrediënten in een kom; het bier, de stroop, ketjap, sambal, laurierblaadjes en bouillonblokjes. Leg de spareribs in de marinade en laat het een uur marineren. Tip: voor een goed resultaat kan je de spareribs marinade met een kwast insmeren. Doe de spareribs in een braadpan. Bak de spareribs voor en laat het door pruttelen op laag vuur tot het vlees bijna gaar is. Haal de spareribs uit de pan en laat ze afkoelen. Bestrooi de spareribs met BBQ kruiden en bak de ribs knapperig en goudbruin op de BBQ.

spareribs op de bbq

Hoe maak je de biersangria?

Bereidingstijd 10 minuten, 4 personen

Ingrediënten

✓ halve Galia meloen
✓ 20 druiven
✓ 20 frambozen
✓ halve appel in blokjes
✓ 1 sinaasappel in schijfjes
✓ Een paar takjes munt
✓ 1 flesje frambozenbier (gekoeld)
✓ IJsblokjes (eventueel)

Bereidingswijze biersangria

Maak met een lepel kleine bolletjes van de Galia meloen. Pak een grote kan. Stop de meloen, druiven, frambozen, appelblokjes, sinaasappelschijfjes en muntblaadjes in de kan. Voeg de witte wijn toe en schenk de kan vol met het frambozenbier. Maak het af met een paar ijsblokjes zodat het geheel lekker koel blijft.

biersangria

Hapjes met bier op het terras?

Zin in lekkere hapjes met bier op een zwoele zomeravond? Kijk dan eens naar een van de locaties voor een high beer op het terras. Je hoeft zelf niet in de keuken te staan en je kunt meteen aanschuiven. Geniet van verschillende biertjes met bijpassende hapjes. Kies een locatie waar jij je thuis voelt; wat wil je nog meer?

Geschreven op: 4 juli 2022
Zee
Redactie HighBeer.nl
Als Content Medewerker werkt Zee onder andere aan het schrijven van blogs voor HighBeer.nl.
Voeg jouw restaurant toe En trek nieuwe gasten aan! lees hier meer over de voordelen