Asperges, ham en witbier

Het is weer aspergeseizoen! Op dit moment zijn de asperges erg vers en hierdoor het allerlekkerste. Je geniet het beste van de lente in de zonnestralen met een bord asperges gewikkeld in ham en een witbiertje voor je. Daarom hebben wij een lekker recept mét biertip voor jou.

Dit recept is lekker voor bij de borrel of als bijgerecht bij een heel diner. Maak hierbij bijvoorbeeld nog wat lekkere groentes en een stukje kip. Je kunt dan ook kiezen voor kip gegaard in bier, die is ook heerlijk. Wat je er ook van maakt, kies jouw favoriete asperges erbij. Officieel is dit recept met groene, maar met witte is het ook lekker.

asperges

Ingrediënten

✓ 12 groene asperges
✓ 12 plakken ham

Zo maak je de gegrilde asperges gerold in ham

  1. Kies de asperges die jij lekker vindt en de ham die daar het beste bij past. Parmaham kan hier bijvoorbeeld ook heerlijk bij zijn.
  2. Was ze af en loop na of de onderkantjes hard zijn. Zo ja, dan kun je dat eraf snijden.
  3. Zet een pan water op het vuur met een beetje zout erin.
  4. Voeg de asperges toe en laat ze 6 minuten koken (tot beetgaar).
  5. Rol ze vervolgens in een plakje ham. Je kunt ze apart inrollen of een paar in een plakje ham.
  6. Leg de asperges in een grillpan en grill ze tot de ham een beetje bruin wordt.

Serveer ze op een schaal, plankje of een bord en schenk hier een biertje bij in. Bij asperges passen witbieren erg goed. Dit is een echt lentebier door de frisse smaak. Een witbier die wij hierbij aanraden is de Vedett Extra White. Dit is een fris, fruitig biertje met tonen van citrus. Hierdoor sluit het bier perfect aan bij asperges.

asperges witbier

Geschreven op: 13 mei 2020
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als Content Marketeer werkt Marel aan redactionele teksten en artikelen voor HighBeer.nl