Kip gegaard in bier

Wij koken erg graag met bier. Bier is namelijk een onwijze smaakversterker in een gerecht. Voor dit gerecht kun je je lievelings pils kiezen en de kip hier heerlijk langzaam in garen. De smaken trekken er zo goed in en zorgen voor een echte smaaksensatie.

kip bier

Ingrediënten

✓ 5 kippenpoten
✓ 200 ml pils (naar keuze)
✓ 1 ui
✓ 2 tenen knoflook
✓ 100 gram spekjes
✓  1 rode paprika
✓  500 gram aardappels
✓ ½  blokje kippenbouillon

Zo maak je de kipschotel met bier

  1. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de aardappel in blokjes.
  2. Verwarm olie of boter in een hapjespan en bak de spekjes en kip in de pan.
  3. Voeg na 5 minuten de ui, knoflook en (gesneden) paprika toe.
  4. Blus af met het biertje en voeg nog 50 ml water toe.
  5. Verkruimel ½ blokje kippenbouillon boven de pan.
  6. Doe de deksel op de pan en laat het een half uurtje stoven.
  7. Breng op smaak met peper en zout.

Als de kip klaar is kun je het gerecht op tafel zetten. Serveer de kip met een lekker biertje en jullie maaltijd is helemaal compleet! Nog trek in een lekker toetje? Dan is de bieramisu een echte aanrader.

Bier