De leukste bierspellen voor Koningsdag

Koningsdag komt er weer aan. Helaas niet zoals we gewend zijn, zingend en swingend op de Koningsdag feesten. Toch kan je er een hele gezellige dag van maken. Ga thuis de strijd aan met je vrienden met de leukste bierspellen. Het mooie is, je hebt helemaal niet veel nodig, sterker nog, je hebt de spullen voor de bierspellen vast al in huis. Trek je oranje shirt maar uit de kast, hang de oranje slingers op en maak er een gezellige dag van!

Bierspellen

Beer Pong

Beer Pong, wie kent het spelletje niet? Weet je even niet meer hoe het moet, wij geven je de juiste instructies. Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt heb je blauwe en rode bekers nodig en pingpongballen. Als je er echt volledig voor wil gaan kan je een speciale Beer Pong tafel aanschaffen, maar een langwerpige tafel is ook goed. Zorg wel dat de tafel glad is zodat het balletje niet alle kanten op stuitert. Maak twee teams en ga tegenover elkaar staan. Elk team heeft een zogenaamde wash cup. Deze is gevuld met water en wordt gebruikt om de bal te reinigen. Wist je dat er nog een reden is om het balletje nat te maken? Deze springt daardoor namelijk minder makkelijk uit het bekertje. Maak aan beide kanten van de tafel een piramide van bekers. De meest gebruikte hoeveelheid is vier rijen waarbij de onderste rij vier cups zijn en de bovenste rij één cup is. Vul de bekers halfvol (of vol) met bier. Bepaal welk team mag beginnen. De teams gooien om de beurt richting de bekers van de tegenstanders. Wanneer er een beker wordt geraakt moet een persoon van het andere team de beker leegdrinken. Wanneer alle bekers van het team zijn geraakt, verliest dit team. Dit team moet ook nog alle resterende bekers van de tegenstanders opdrinken.

Bierviltje draaien

Je hebt bierviltjes, een pen, creatieve breinen en biertjes nodig voor dit spel. Op alle bierviltjes schrijf je aan beide kanten een opdracht. Bijvoorbeeld ‘drink ondersteboven je biertje op’ of ‘ren een rondje door de tuin’. Als je genoeg bierviltjes hebt ga je bierviltje draaien. Je kiest een viltje, spint deze en kijkt op welke kant die valt. De kant dat naar boven wijst, is de opdracht die je moet doen.

Rage cage (stresspong)

Voor dit spel heb je redcups (rode bekers) en twee pingpongballen nodig. Je gaat met z’n allen rond een tafel staan (zittend kan ook, maar staan is makkelijker). Twee spelers die tegenover elkaar staan krijgen één beker en één pingpongbal. De overige bekers worden gevuld met een slokje bier. Dan begint de race (en dus de stress)! Je probeert zo snel mogelijk je pingpongbal met een stuiter in de beker te gooien die voor je staat. Als de bal in de beker zit, geef je die zo snel mogelijk door aan de persoon naast je, je gaat met de klok mee. Zo probeer je de persoon tegenover je in te halen. Er is nog één uitzondering, gooi je het balletje in één keer in de beker? Dan mag je de beker aan een willekeurige speler geven, bijvoorbeeld vlak achter de persoon die je aan het inhalen bent. Als de beker achter degene is gekomen die je in aan het halen bent en je hebt de pingpongbal in de beker gegooid, mag je de beker op de beker van de speler naast je doen. Op dat moment heb je de speler ingehaald. De speler in kwestie moet dan één van de middelste bekers leegdrinken. Daarna gebruikt de ingehaalde speler deze beker weer om de bal in te stuiteren en zo gaat het spel maar door tot alle bekers op zijn. Let wel op dat je het balletje niet zelf per ongeluk in een met bier gevulde beker gooit, dan moet je die zelf opdrinken.

Balletje rollen

Het enige wat je nodig hebt met dit spel is een pingpongballetje of iets dat rolt. Iedereen gaat aan een grote tafel zitten. De persoon die aan de beurt is rol zachtjes vanaf zijkant van de tafel het balletje. De plek waar het balletje stopt moet een slokje bier nemen of een andere leuke opdracht doen. Wissel regelmatig van plek, zodat iedereen een keer het balletje krijgt.

Beer flip

Ken je nog die internetrage dat je een flesje met een klein beetje water moest ‘flippen’ zodat deze rechtop kwam te staan? Dit bierspel lijkt er sprekend op, maar dan met een lekker biertje natuurlijk. Pak een plastic bekertje, het liefst een redcup en probeer om de beurt met een salto beweging het bekertje omhoog te gooien, zodat deze met de onderkant weer netjes op tafel terecht komt. Wanneer het iemand niet lukt, moet deze voor straf zijn of haar glas leeg drinken (of een slokje nemen).

Met deze leuke bierspellen komen jij en je vrienden Koningsdag wel door. Zo wordt het alsnog een feestelijke en onvergetelijke dag! Wil je nog wat lekkers op tafel zetten? Deze drie hapjes passen erg goed bij bier.

Bierspellen

Geschreven op: 8 april 2021
Jessica
Redactie HighBeer.nl
Als afstudeer communicatie stagiaire werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighBeer.nl