De lekkerste Halloween biertjes

Binnenkort is het weer zo ver; de engste dag van het jaar; Halloween. Op de straten krioelen overal mummies, zombies en spoken. Zelfs in huis ontkom je niet aan de spookachtige taferelen waar de hele avond de engste films op de televisie te zien zijn. Om jou deze angstige dag door te helpen hebben wij een lijst gemaakt met de lekkerste Halloween biertjes.

Halloween bier 1

Shepherds Spooks Ale

We beginnen met de minst sterke maar zeer verrassende Spooks Ale. Deze typisch Engelse Ale is vrij bitter met een aroma van citrus. ‘Drink if you dare’ is de boodschap van de brouwer, dit biertje is namelijk gevaarlijk lekker! Dit is hét ultieme biertje om van te genieten tijdens een enge film in het midden van de nacht.

Kaper East Coast IPA – Brouwerij Hoop

Deze fruitige IPA is niet zomaar een biertje. De Kaper East Coast IPA is namelijk gebaseerd op het nalatenschap van de Zaanse kaper Claes Compaen. Deze onverschrokken piraat heeft in een paar jaar honderden schepen beroofd en leeft nog steeds voort door dit heerlijke biertje. Durf jij het aan om deze beangstigende IPA tijdens Halloween te drinken?

Howling Wolf Imperial Porter – Two Chefs Brewing

Hoor je dat ook? In de verte? Het klinkt wel als een soort huilende wolf! Laat de weerwolf in je los met de Howling Wolf Imperial Porter. Dit robuuste stout bier is zo donker als de nacht en hoort zeker thuis tussen de lekkerste Halloween biertjes. Verschuil jezelf achter een spannend boek en wees op je hoede voor de Howling Wolf!

Grom Russian Imperial Stout – Brouwerij Bliksem

Voor de onverschrokkenen onder ons is er nog één enorm beangstigend biertje die je moet proberen deze Halloween. De Grom Russian Imperial Stout is zeker niet voor de zwakke maag en zal je gegarandeerd laten schrikken. Met z’n hoge alcoholpercentage en stevige smaken als een avontuur door een spookhuis, donker en een verrassing in iedere hoek.

Extra speciaal: Bat out of Hell – Brouwerij de Molen

Ben je echt op zoek naar een uniek biertje om je Halloween compleet te maken? Ga dan op zoek naar de ‘Bat out of Hell’. Dit is een samenwerking van Brouwerij de Molen met Flying Dog en heeft een oplage van slechts 666 stuks. Dit pikzwarte biertje is dus zeer zeldzaam, durf jij de zoektocht aan?

Op zoek naar meer bijzondere biertjes?

Vind jij Halloween al eng genoeg zonder spannende biertjes maar ben je wel op zoek naar speciale biertjes? Neem dan zeker een kijkje bij de lekkerste speciaalbieren  . Probeer anders ook eens een volledig verzorgde High Beer bij jou in de buurt en ontdek nieuwe smaken!

Halloween bier 2

Geschreven op: 12 oktober 2021
Jurrian
Stagiair
Als stagiair schrijft Jurrian onder andere blogs voor HighBeer.nl