4x tips om jouw bier nog lekkerder te laten smaken

Het is lekker weer en je besluit samen met je vrienden een barbecue te organiseren. Daar hoort uiteraard een biertje bij. Wist jij dat je de smaak van bier nog lekkerder kunt maken? Nee? Dan leggen wij jou met deze tips uit hoe dat kan! Zo kun jij optimaal genieten van een pilsje.

bier lekkerder smaken

Bier bewaren

Misschien heb jij je altijd al afgevraagd of je het bier wel op de juiste plek en op de juiste manier bewaart. Dan is nu het moment van de waarheid: bier kun je het best bewaren op een koude en donkere plek. Denk aan een kelder, een kast of de koelkast. De temperatuur waarop jij je bier het best kunt bewaren, is tussen de 0 en 15 graden Celcius. Het is belangrijk om het bier op deze temperatuur te bewaren, omdat de smaak bij een hogere temperatuur minder lekker wordt. Dit kun je bijvoorbeeld al proeven nadat je een krat bier een middagje in de zon hebt laten staan. Dus, let op tijdens de barbecue!

Zuurstof

Wanneer je je fles bier een tijdje open laat staan, komt er zuurstof bij het koolzuur en verliest het bier zijn prik. Zorg er dus voor dat je je fles niet te lang open laat staan. Niet alleen om de prik te behouden, maar ook zodat het bier geen andere smaak krijgt. Let ook op de houdbaarheidsdatum! Dit heeft wel degelijk invloed op de smaak van het bier. Als je geen houdbaarheidsdatum kunt vinden, tel dan ongeveer drie maanden op bij de datum wanneer het bier in de fles gedaan werd. Zo kun je alsnog een inschatting maken over de smaak.

Licht

Er wordt natuurlijk aanbevolen om bier op een donkere plek te bewaren. Wanneer je bier op een plek bewaart met veel licht, ontstaat er net als bij zuurstof een reactie, waarbij de smaak verandert. Het wordt er namelijk niet lekkerder op. Vandaar dat bier vaak verpakt wordt in donkere kratten en flessen. De kleuren bruin en groen, houden een gedeelte van de straling tegen, waardoor de smaak minder snel aangetast wordt.

Bier schenken

Bier schenken? Heeft dit ook invloed dan? Ja zeker! De eerste stap is vrij logisch: pak een schoon bierglas. Beslis dan of je schuim aan de bovenkant wil hebben en ga dan door naar de volgende stap. Wil je een schuimlaag aan de bovenkant? Houd dan het bierglas recht en schenk het bier in. Heb je liever geen schuimlaag aan de bovenkant? Houd het glas dan schuin en schenk het bier zo rustig mogelijk in. Met deze tips zal het bier lekkerder smaken!

Hapjes bij bier

Tijdens een barbecue zijn er heel veel verschillende hapjes. Weet jij niet zeker welke hapjes er passen bij een pilsje? Check dan deze drie hapjes die erg goed bij bier passen!

HighBeer lekkerder bier tips

Geschreven op: 19 februari 2021
Manisha
Redactie HighBeer.nl
Als afstudeerstagiaire werkt Manisha onder andere aan het schrijven van blogs voor HighBeer.nl