4x de lekkerste bieren uit Zweden die het proberen waard zijn

Dat ze in Scandinavië van lekker bier houden is natuurlijk geen verrassing. De Vikingen waren echte liefhebbers van bier in een hoorn ;). In de tijd van de Vikingen was het zelfs gezonder om (licht) bier te drinken dan water. Dat spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar de heerlijke bieren die ze in Zweden brouwen. Lees snel verder voor 4x lekkere bieren uit Zweden!

High-Beer-de-lekkerste-bieren-uit-Zweden

Bekende Zweedse brouwerijen

Zweden kent verschillende brouwerijen die bekendstaan om het brouwen van hoogwaardig bier. Veel Zweedse brouwers laten zich inspireren door de Amerikaanse bierscene, wat heeft bijgedragen aan de diversiteit en innovatie binnen de Zweedse bierindustrie. Als je nog op zoek bent naar een typische Zweedse brouwerij die weet hoe ze lekker bier moeten maken, kun je gerust eens kijken bij de volgende brouwerijen: Mikkeller Baghaven, Duckpond, Nils Oscar Company, Omnipollo, Brewski, Stigbergets Bryggeri, Oppigårds Bryggeri, Falkenberg en Nerdbrewing. Deze brouwerijen lopen uiteen in verschillende stijlen en smaken, van traditionele tot experimentele bieren en bieden een uitstekende introductie tot de levendige Zweedse biercultuur.

Verfrissende bieren uit het noorden

Nu we weten bij welke brouwerij je terecht kunt voor een heerlijke Gouden rakker, laten wij je graag kennis maken met vier heerlijke biertjes uit zweden:

Falcon Export

Misschien heb je het al eens gehoord, maar Falcon Export wordt gebrouwen met vers bronwater uit Falkenberg in Zweden. Dit bier staat bekend om zijn aroma’s van brood, kruiden, tropisch fruit en honing. Wanneer je een slok neemt van een Falcon Export biertje, zul je zeker de broodachtige smaak ervaren, gecombineerd met de frisheid en zoetheid van het fruit en de honing. Dit is zeker een biertje dat het proberen waard is.

Pripps Blå

Een ander bier dat gebrouwen wordt in Falkenberg, wel door een andere brouwerij, is Pripps Blå. Dit blonde bier, behorende bij de Carlsberg Sverige brouwerij, staat bekend om zijn krachtige smaak. Met zijn rijke smaakprofiel is Pripps Blå een geliefde keuze onder bierliefhebbers die op zoek zijn naar een bevredigende drink ervaring.

God Lager

Gebrouwen door Nils Oscar in Nyköping is God Lager. Dit drankje heeft een alcoholpercentage van 5% en kenmerkt zich door de bierstijl Dortmunder Export. Met een lage gisting biedt dit blonde bier een rijke, moutige smaak met tonen van granen en een milde tot matige hopbitterheid.

Oppigårds Thurbo Double IPA

Als je op zoek bent naar een stevig biertje met een hopsmaak is de Oppigårds Thurbo Double IPA perfect. Verwacht een verfrissende combinatie van klassieke fruitige en bloemige hop smaken die je gehemelte prikkelen vanaf de eerste slok. Als je je verder wilt verdiepen in Zweedse bieren, moet je deze favoriet zeker een keer proberen!

Bieren in Zweden

Met een overvloed aan brouwerijen en bieren heeft Zweden veel te bieden voor bierliefhebbers. Het kiezen van het beste Zweedse bier kan een uitdaging zijn, want er zijn zoveel geweldige opties om te verkennen. Het beste is om zelf op ontdekkingsreis te gaan en deze heerlijke drankjes te proberen. Hoewel het misschien verleidelijk is om dit in Zweden te doen, is het goed om te weten dat de prijzen voor een biertje daar aanzienlijk hoger liggen dan in Nederland. Dus waarom niet genieten van je eigen High Beer van Zweedse bieren maar dan thuis? Ben je nog op zoek naar meer avonturen? We hebben ook de lekkerste bieren uit België voor je op een rijtje gezet. Wij zeggen Skål (Zweeds voor proost)!

Geschreven op: 21 mei 2024
Mayra
Redactie HighBeer.nl
Als Content Marketeer schrijft Mayra onder andere blogs voor HighBeer.nl