Als de eerste koude dagen beginnen, dan krijg ik al trek in zuurkool. Lekker met een winterbiertje ernaast of er doorheen natuurlijk. Zuurkool heeft al veel smaak van zichzelf, maar deze variant met bier is nog lekkerder. Geef de zuurkool lekker de tijd om te stoven en geniet daarna van dit heerlijke stamppotje.
Je kunt veel verschillende soorten zuurkool maken. In Nederland maken we hier vaak een stamppot van met gekookte aardappels en serveren we hier rookworst en spek bij. In Duitsland en Oostenrijk krijg je er meestal braadworstjes bij en soms gebakken aardappels. Maak dus vooral wat je zelf lekker vindt, want deze zuurkool gestoofd in bier smaakt bij beide varianten erg lekker.
✓1 flesje bier (naar keuze)
✓500 gr zuurkool
✓1 ui
✓20 gr roomboter
✓2 el honing
✓2 kruidnagels
✓5 jeneverbessen
✓zout en peper naar smaak
Extra:
✓Een pakje zuurkoolspek
✓Aardappels
✓Rookworst
✓Bier voor bij het eten
Schep de zuurkool op de borden met een stuk spek en een stukje rookworst erbij. Serveer hier een lekker biertje bij en geniet van jouw lekkere stamppot met bier. Wil je nog wat extra’s maken? Dan passen deze bier stoofperen er erg goed bij.