Quiche met bacon en tomaat

4 personen, 1 uur bereiden.

Een goede quiche kan erg lekker zijn. Deze quiche met bacon, tomaat en spinazie smaakt niet alleen goed, maar is ook nog eens makkelijk om te maken. Door de bacon krijgt de quiche een lekkere zoute twist. Smaakt goed met een lekker biertje ernaast.

quiche

Ingrediënten

✓ 1 plakje bladerdeeg
✓ 200 gr spekjes
✓ 450 gr spinazie
✓ 130 gr geraspte kaas
✓ 200 ml room
✓ 4 eieren
✓ 1 ui
✓ 1 teen knoflook
✓ 20 gr boter
✓ peper
✓ zout

Zo maak je de quiche met bacon en tomaat

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  2. Doe de spekjes in de pan en bak ze knapperig.
  3. Haal ze uit de pan en zet even opzij.
  4. Versnipper de ui en hak de knoflook fijn.
  5. Bak de ui en knoflook in het overgebleven vet.
  6. Voeg de spinazie toe en bak voor 5 minuten. Laat daarna uitlekken.
  7. Pak een kom en meng hierin de eieren, room, (snuf) peper en zout.
  8. Vet de bakvorm in met boter en beleg met bladerdeeg.
  9. Snijd de tomaatjes klein.
  10. Verspreid de bacon, tomaat en spinazie over het bladerdeeg.
  11. Giet het mengsel van room en eieren hier overheen.
  12. Strooi de geraspte kaas erop.

Zet de quiche nu voor ongeveer 40 minuten in de oven. Check tussendoor of het niet te hard gaat. Als de quiche goudbruin is, is die klaar. Biertip: een lekker witbier. De frisse smaak van witbier past erg goed bij deze hartige quiche. Zoek je hierbij nog een lekker toetje? Probeer dan de Bieramisu.

bier