Makkelijke Meat Pie

Een goede meat pie is heerlijk: een rijke vulling met gehakt en veel smaak én een knapperige korst eromheen. Van deeg tot de vulling, je maakt alles zelf. En dat is helemaal niet moeilijk. Dus pak de ingrediënten erbij, maak een biertje open en geniet al vanaf het moment dat je in de keuken staat. En geniet nog een beetje extra wanneer je deze meat pie proeft.

MEAT PIE

Ingrediënten

✓250 gr bloem (+extra voor vulling)
✓55 gr boter (+ extra om in te bakken)
✓140 ml water
✓500 gr gehakt
✓1 ui (gesnipperd)
✓175 ml water + bouillonblokje
✓3 el tomatenpuree
✓1 el worcestersaus
✓1 ei
✓snuf peper en zout

Zo maak je de Meat Pie

  1. Pak een grote kom en zeef hierin de bloem.
  2. Voeg een snuf zout toe en roer door.
  3. Pak een steelpannetje en doe hierin boter en water tot het geheel gesmolten is.
  4. Voeg dan de inhoud van het pannetje in de kom.
  5. Kneed het tot een mooi geheel, wikkel het in plastic en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  6. Begin daarna met de vulling.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  8. Pak een koekenpan en smelt hierin een beetje boter.
  9. Voeg dan het gesnipperde uitje toe en bak voor een paar minuten.
  10. Bak dan het gehakt mee.
  11. Weeg 25 gram bloem af en voeg dit ook toe.
  12. Voeg je bouillon toe en roer het geheel door elkaar.
  13. Laat dit geheel even koken tot het dik wordt, voeg dan de tomatenpuree en worcestersaus toe. En eventueel nog wat peper en zout.
  14. Pak je bakvorm erbij en smeer deze in met boter, bestuif ook met een beetje bloem.
  15. Pak het deeg erbij en rol uit tot het ongeveer 2 mm dik is.
  16. Bekleed hiermee de vorm. Laat ongeveer 1 cm over de bovenkant hangen.
  17. Doe dan de vulling in de vorm en vouw dan het overige beetje deeg naar binnen.
  18. Pak de rest van het deeg erbij en rol dit uit. Snijd de grootte van de taart eruit.
  19. Bestrijk de rand van het onderste deel met wat water en leg dan het ronde stuk deeg erop. Druk goed aan, zodat het blijft zitten.
  20. Klop een ei los en bestrijk hiermee de meat pie. Pak dan een spatel en doe een zilverfolie om de onderkant, stop dit in het midden van de pie zodat je een soort schoorsteen krijgt waar het vocht uit kan. Verwijder dan de spatel en laat de folie zitten.
  21. Doe de meat pie voor 30 minuten in de oven totdat die goudbruin is.

Als de meat pie mooi bruin is, kun je ‘m uit de oven halen. De 21 stappen lijken misschien veel, maar eigenlijk is het zo gebeurd. Serveer de meat pie met een lekker biertje erbij en geniet!

Op zoek naar een voorgerecht of bijgerecht? Dan is een kopje biersoep hier heerlijk bij.

meat pie

Geschreven op: 9 februari 2021
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en artikelen voor HighBeer.nl