Crispy kipburgers van de bbq

Steek de bbq lekker aan, nu het nog kan. We zijn volop aan het nazomeren en dat kan zo afgelopen zijn. Ik had zin om eens iets anders te proberen en daarom dit keer geen hamburger, maar een crispy kipburger van de bbq. Een heerlijk sappig stuk kip in een krokant jasje, lekker gegaard op de bbq. Pak er een biertje bij en geniet.

crispy kipburger

Ingrediënten

✓4 kipfilets (of 2 grote stukken)
✓1 ei
✓Kommetje cornflakes
✓Kommetje bloem
✓Kruiden naar smaak
✓Hamburger broodjes
✓4 plakken kaas
✓Sla
✓2 tomaten
✓1 ui
✓2 augurken
✓ peper en zout

Zo maak je de crispy kipburgers

  1. Probeer zelf in te schatten of je 2 of 4 kipfilets nodig hebt. Als je 2 grote stukken kiest, kun je ze door de midden snijden.
  2. Leg de kipfilets op een plankje, doe er folie overheen en sla ze plat.
  3. Doe het ei in een kom met peper en zout en klop los.
  4. Verkruimel de cornflakes in het zakje of doe dit in de keukenmachine.
  5. Pak de kipfilets en haal ze door de bloem, het ei en daarna door de cornflakes.
  6. Als de kipfilets helemaal bedekt zijn, zijn ze klaar om de bbq op te gaan.
  7. Leg de kipburgers voorzichtig op de bbq en zorg ervoor dat ze niet direct boven hoog vuur liggen. Ze hebben namelijk de tijd nodig om goed te garen, zonder te verbranden.
  8. Als je twijfelt aan de gaarheid, kun je het beste de grootste burger even doorsnijden.

Is de burger gaar? Dan hoef je alleen nog maar het broodje te garneren. Leg de burger op de broodjes, doe daarover wat saus, kaas, plakje tomaat, ui en sla. Je hebt nu een prachtig broodje met crispy chicken! Pak er een lekker biertje bij en geniet ervan!

You want more? Probeer dan ook deze heerlijke bier burgers.

kipburger

Geschreven op: 16 september 2020
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighBeer.nl