Bier macaroni met kaas en bacon

Met dit recept maak jij het ideale gerecht voor een mannenavond. Een romige bier macaroni met kaas en bacon. Combineer dit met een heerlijk biertje en sluit af met deze overheerlijke bieramisu en jullie mannenavond is gegarandeerd een succes.

Ingrediënten voor de macaroni:

✓ 200 gram macaroni of andere pasta
✓ 6 plakken bacon
✓ 15 gram boter
✓ 30 gram bacon vet
✓ 1 ui
✓ 30 gram bloem
✓ 30 gram Dijon mosterd
✓ 350 ml bier
✓ 600 ml melk
✓ 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
✓ 200 gram geraspte Cheddar kaas
✓ zout en peper

mac kaas

Zo maak je de macaroni

  1. Kook de pasta, zoals aangegeven op de verpakking
  2. Wanneer je ongebakken bacon gebruikt, bak je eerst de bacon en vervolgens verkruimel je het
  3. Verwarm de boter en bacon vet in een (saus)pan op middelhoog vuur
  4. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de ui toe en laat ongeveer 3-5 min. sudderen
  5. Voeg de bloem toe en blijf roeren totdat het plakkerig wordt en een licht goudbruine kleur heeft
  6. Roer de mosterd en het bier door het mengsel
  7. Voeg langzaam de melk toe en blijf roeren
  8. Laat dit 5-10 minuten sudderen totdat het mengsel glad en dik is
  9. Voeg de Cheddar en Parmezaanse kaas toe en roer tot het volledig gemengd is
  10. Voeg te gekookte pasta, de verkruimelde bacon en zout en peper naar smaak toe
  11. Serveer in een mooi bord met eventueel nog wat extra verkruimelde bacon en geraspte Parmezaanse kaas

Met deze stoere macaroni steel jij de show bij je vrienden. Schenk een lekker koud biertje in en jullie mannenavond kan beginnen. Ook leuk voor een mannenavond is een High Beer bij een leuke locatie. Tijdens een High Beer kun je onder het genot van heerlijke snacks lekkere biertjes proeven.

Geschreven op: 18 maart 2020
Joriene
Stagiaire
Als stagiaire werkt Joriene onder andere aan het schrijven van blogs en artikelen voor HighBeer.nl