Streekbierfestival Utrecht

Van 2 tot en met 5 april 2020 strijkt het Streekbierfestival neer in Utrecht. Tijdens dit festival kun je 4 dagen lang genieten van meer dan 80 Nederlands gebrouwen bieren, geschonken in meer dan 40 unieke cafés in de binnenstad van Utrecht. Dit is dé optimale kans om verschillende bieren te proeven en om kennis te maken met de biercafés in Utrecht.

Streekbierfestival

Hoe werkt het Streekbierfestival?

Deelnemen aan het Streekbierfestival is gratis, je betaalt alleen de biertjes die je proeft. Van donderdag tot en met zondag kun je kiezen uit drie verschillende routes die jou langs de leukste cafés van Utrecht sturen. In elk biercafé staat één bierbrouwerij centraal. Bij elk café kun je twee (proef)glazen bier proeven.

Stippel jij zelf jouw route uit? Of kies je één van de drie routes van het Streekbierfestival zelf? Het festival heeft zelf deze routes samengesteld:

Route 1

Route 1, ook wel: ‘’De hele santemukraon’’ Begint bij het Stadhuisplein naar het Janskerkhof tot aan het Lucas Bolwerk. De cafés waar je langskomt zijn: Tilt, de Stad, Pandje, Vrienden, Florin, Luden, Hofman, Jansbar, Hemingway, de Zaak, Winkel van Sinkel, Stan&Co, Ubica, Liquor bar, Voortuin en het Hart. Dit vinden wij een hele leuke route, omdat je hier gelijk kennis kunt maken met een van onze High Beer locaties Ubica Utrecht.

Route 2

Route 2, ook wel : ‘’k zie ’t al, de lâmp hânk scheef’’ Loopt van Vredenburg naar wijkC tot aan Neude. De cafés waar je een biertje drinkt zijn: Stadsgenoot, Domkop, Back and Fourth, Neutje, le Journal, Flater, Toque Toque, Quignon, Oudaen, Stathe, van Wegen, Jeu de boules bar, Willem Slok, Kloek en Olivier.

Route 3

Route 3, ook wel: ‘’As de Dom valt leigh die in de zoadelstroat’’ Loopt van Mariaplaats naar Domplein tot aan Ledig Erf. De cafés die langs deze route liggen zijn: Uitspanning Boslust, Taphuys, Jozef, Dikke dries, Lebowski, Vingerhoed, Springhaver, deRat, de Morgenster, Lijn 4, Stichtse Taveerne, de Poort en Ledig erf.

Streekbierfestival

Het biermenu

Het menu wordt een week voor het Streekbierfestival bekend gemaakt, daarnaast is het biermenu ook verkrijgbaar op het festival zelf. Als jij bijvoorbeeld een paar biertjes graag wil proeven of langs een café wil omdat daar jouw lievelings-brouwerij wordt vertegenwoordigd, dan kun je jouw route daar nog op aanpassen. Van donderdag tot en met zaterdag kun je vanaf 16.00 uur tot aan de sluitingstijden van de cafés terecht voor een biertje. Op deze dagen zijn alle cafés open. Op zondag kun je vanaf 13.00 uur terecht, op deze dag zijn niet alle cafés geopend. Je kunt zelf bepalen waar en hoeveel biertjes jij wil proeven.

Een glas bier kost:

  • € 3,00 proefglas, 15 cl
  • € 4,50  glas, 25 cl
  • € 5,00 flesje, 33 cl

Als je heel veel verschillende bieren wil proeven, dan raden wij het proefglas aan. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor het flesje gaan als je het een erg lekker biertje vindt. Wil je toch liever in één café neerstrijken, verschillende bieren voorgeschoteld krijgen met hierbij verschillende hapjes en snacks? Dan kun je ook gewoon een High Beer reserveren.