Welke bieren worden er geschonken op het Oktoberfest?

In Oktober komen bierliefhebbers van over de hele wereld samen om te genieten van de ongeëvenaarde sfeer van het Oktoberfest. Dit beroemde Duitse festival, dat plaatsvindt in de bruisende stad München, staat bekend om zijn levendige feeststemming, traditionele kleding en natuurlijk het bier. Elk jaar wordt tijdens het Oktoberfest ongeveer 7 miljoen liter bier gedronken. Maar welke bieren worden er eigenlijk geschonken op het Oktoberfest? In dit blogje ontdekken we de bieren die je kunt verwachten tijdens dit grote feest.

Oktoberfest

Duitse zuiverheidsgebod voor bier

Belangrijk om te weten is dat op het Oktoberfest traditioneel bieren worden geschonken die voldoen aan de strenge criteria van het Duitse Reinheitsgebot: ook wel het Duitse zuiverheidsgebod voor bier. Volgens deze wet mag een biertje slechts drie ingrediënten bevatten: water, gerst en hop.

Zes brouwerijen

Slechts zes bevoorrechte brouwerijen presenteren jaarlijks hun bieren op het Oktoberfest. Deze brouwerijen worden ook wel “de grote zes” genoemd. Dit zijn de onderstaande brouwerijen.

Augustiner-Bräu

Deze brouwerij, opgericht in 1328, staat bekend om zijn ambachtelijke bieren van hoge kwaliteit. Op het Oktoberfest schenken ze hun klassieke Augustiner Oktoberfestbier, dat een rijke, gouden kleur heeft en een evenwichtige smaak met subtiele hopbitterheid.

Hacker-Pschorr

Met een geschiedenis die teruggaat tot 1417, biedt Hacker-Pschorr traditionele Beierse bieren aan. Tijdens het festival serveren ze hun Hacker-Pschorr Oktoberfest Märzen, een amberkleurig bier met een moutig karakter en een lichte hopbitterheid.

Hofbräuhaus

Deze brouwerij is een van de oudste in München en dateert uit 1589. Ze staan bekend om hun levendige sfeer en bieren van topkwaliteit. Op het Oktoberfest schenken ze Hofbräu Oktoberfestbier, een licht goudgekleurd bier met een verfrissende smaak en een lichte hopgeur.

Löwenbräu

Löwenbräu, opgericht in 1383, is een andere bekende naam in de bierwereld. Ze bieden een uitgebreid assortiment bieren aan, waaronder hun Löwenbräu Oktoberfestbier. Dit bier heeft een rijke, gouden kleur en een evenwichtige smaak met zachte mouttonen.

Paulaner

Met meer dan 375 jaar ervaring staat Paulaner bekend om zijn traditionele Beierse bieren. Op het Oktoberfest schenken ze Paulaner Oktoberfestbier, een lichtgeel bier met een verfrissend karakter en een evenwichtige mix van moutige en hopachtige smaken.

Spaten-Franziskaner-Bräu

Deze brouwerij, opgericht in 1397, combineert vakmanschap met moderne brouwtechnieken. Tijdens het festival bieden ze Spaten Oktoberfestbier aan, een amberkleurig bier met een rijke, moutige smaak en een lichte hopbitterheid.

Proef de biercultuur op het Oktoberfest of ontdek de beste festivalbieren in Nederland

Het Oktoberfest is een unieke gelegenheid om de rijke biercultuur van Duitsland te ervaren en te genieten van de verschillende bieren die worden geschonken. Dus, als je de kans krijgt om het festival bij te wonen, zorg er dan voor dat je een bierpul in de hand hebt en geniet van de heerlijke smaken die het Oktoberfest te bieden heeft! Geniet je liever gewoon van een festival in Nederland? Bekijk dan ook zeker eens de beste festivalbieren!

Oktoberfest

Geschreven op: 14 juli 2023
Anne
Redactie HighBeer.nl
Als content medewerker werkt Anne o.a. aan het schrijven van blogs voor HighBeer.nl