Vrijgezellenfeest met bier organiseren

Mannen, feest en bier; die drie gaan hand in hand. Gaat er binnenkort iemand trouwen die jij kent? Dan moet er uiteraard een vrijgezellenfeest worden georganiseerd! Het kan best wel lastig zijn om dan de juiste activiteiten te organiseren. Gaan jullie er helemaal voor of houden jullie het liever een beetje rustig? Wij zetten een paar leuke bier activiteiten op een rijtje.

vrijgezellenfeest bier

High Beer

Een vrijgezellenfeest begint natuurlijk met bier. En hoe kom je beter in de stemming dan met een proeverij van bieren mét bijpassende hapjes? Lekker proeven, een goed bodempje leggen en ondertussen al een beetje aangeschoten worden. Een goed begin is het halve werk. Een High Beer is eigenlijk een soort borrel, maar dan sluiten de hapjes aan op de bieren. Deze combinaties zijn speciaal geselecteerd, waardoor er een echte smaaksensatie ontstaat. Je kunt dus gezellig samen proeven als opwarmertje voor een vrijgezellenavond. Bekijk alle High Beer locaties bij jou in de buurt.

Eigen pubquiz

Maak een eigen pubquiz die gaat over de aanstaande bruidegom. Stel allemaal vragen over hem en kijk wie de meeste goed beantwoord. Gebruik hiervoor niet alleen vragen, maar ook beeld en geluid. Laat bijvoorbeeld een gênant filmpje zien van een avond uit en bedenk daar leuke vragen bij. Als je het goed doet, dan kan dit echt hilarisch zijn. Blijf na de High Beer lekker zitten, bestel wat bier bij en ga aan de slag met jullie eigen pubquiz!

Bierbrouwen

Zijn jullie echte bierliefhebbers? Ga dan je eigen bier brouwen! Doe dit wel een beetje aan het begin van het vrijgezellenfeest, want na een paar bier in je mik wordt het steeds lastiger. Je kunt zelf pakketten bestellen om bier mee te brouwen. Dit kun je dan eenvoudig thuis doen. Liever geen gedoe en rommel? Dan kun je ook bier brouwen bij een bierbrouwerij. Zij weten er natuurlijk alles vanaf.

Bier speurtocht

Maak je eigen bier speurtocht. Dit kun je doen door een speurtocht door een grote stad te ontwerpen. Verstop bijvoorbeeld voorwerpen (of bier) en laat de deelnemers door middel van vragen of tips zoeken. Stel hierbij bijvoorbeeld vragen over de aanstaande bruidegom. Je kunt er ook een stadswandeling van maken waarbij de spelers bij elk monument of belangrijk gebouw een vraag moeten beantwoorden. Is het antwoord fout? Dan moeten ze een shotje of biertje nemen. Op die manier wordt het heel snel gezellig.

Achter de bar

Willen jullie eigenlijk gewoon lekker bier drinken? Dan moet de bruidegom to be wel even voor gek worden gezet. Trek hem een leuke tutu of een mooi pakje aan en zet hem achter de bar. Overleg dit natuurlijk wel even met het café, zodat ze op de hoogte zijn van hun nieuwe medewerker. Laat hem vervolgens jullie biertjes tappen en brengen in zijn gênante outfit. Als dat niet lachen wordt…

Wat kies jij?

Heb jij al een keuze kunnen maken uit deze leuke activiteiten? Als je echt niet kan kiezen kun je ze bijvoorbeeld ook combineren. Start het bier vrijgezellenfeest met een pubquiz of speurtocht en sluit af met een heerlijke high beer. Of andersom natuurlijk. Maak het zo gek als je wil en denk ook een beetje aan de aankleding van de activiteiten. Op een vrijgezellenfeest mag het natuurlijk wel écht fout zijn.

vrijgezellenfeest bier

Geschreven op: 2 mei 2022
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en artikelen voor HighBeer.nl