Organiseer zelf een kroegentocht

Wellicht heb je het weleens gedaan of heb je het altijd al een keer willen doen: een kroegentocht. Heerlijk ouderwets een avondje genieten in jouw favoriete kroeg(en). Ben jij een echte kroegtijger? Of ben je op zoek naar een leuke activiteit voor bijvoorbeeld een verjaardag of een vrijgezellenfeest? Organiseer zelf een kroegentocht! Wij geven je graag wat tips. Met deze tips kan namelijk iedereen een kroegentocht organiseren. Zo moeilijk is het niet!

Kroegentocht

Plan alles goed vooruit

Natuurlijk begint het organiseren van de kroegentocht al bij het plannen. Begin hier vroeg mee, want een kroegentocht betekent dat er mensen gaan drinken en daarna mogelijk wat minder scherp zijn. Zorg ervoor dat je alles hebt gecoverd en dat je ook aan the worst case scenario hebt gedacht, voor het geval er iets misgaat. Aan sommige kroegentochten wordt ook een thema gehangen, zoals Oktoberfest of St. Patrick´s Day. Als je een thema aan jouw kroegentocht wil hangen, moeten daar natuurlijk ook weer speciale attributen voor worden aangeschaft. Houd hierbij dus rekening met eventuele verzendtijd. Je wilt het natuurlijk wel aan kunnen doen of mee kunnen nemen op de dag zelf. Houd er daarnaast ook rekening mee dat er gegeten moet worden tussen het drinken door. Van alcohol krijg je immers trek.

Kies drank typen

Tijdens een kroegentocht staat drank natuurlijk op plaats 1. Maar ga je de avond vullen met bier, wijn, whisky of cocktails? Kies de dranksoort waarvan jij gaat genieten die avond. Je begrijpt natuurlijk zelf ook wel dat het niet verstandig is om alles door elkaar te drinken… Kies daarom wat voor soort drank je tijdens de kroegentocht wil gaan nuttigen. Dit kan je zoektocht naar locaties ook wat makkelijker maken.

Zoek de juiste locaties

Zodra je hebt besloten welk soort drank je gaat nuttigen, kun je de juiste locaties gaan uitzoeken. Google en HighBeer.nl zijn hierin je beste vriend: bekijk naar welke stad je wil of stel alvast een duidelijke route op. De vuistregel is hierbij dat er per locatie maar één drankje genuttigd hoeft te worden, daarna kan er door worden gegaan naar de volgende locatie. Je hoeft natuurlijk niet in één stad te blijven, je kan er ook voor kiezen om meerdere steden te bezoeken die bij elkaar in de buurt liggen. Stel je gezelschap in ieder geval alvast op de hoogte van het reisschema, zodat ze hier rekening mee kunnen houden.

Neem contact op met de locaties die je gaat bezoeken

Nu je jouw route hebt uitgestippeld, is het van belang dat je contact opneemt met de locaties die je wil bezoeken tijdens jouw kroegentocht. Het is fijn voor een locatie om te weten dat hun bar of kroeg is opgenomen in een kroegentocht. Zo staan ze op de dag zelf niet voor een verrassing en een plotselinge toestroom die ze wellicht helemaal niet aankunnen. Daarnaast kan het ook een voordeel bieden om een locatie ruim van tevoren eventjes te benaderen: sommige locaties geven namelijk groepskorting. Dat scheelt weer!

Kijk naar het vervoer

Als jij een hele avond gaat drinken, kun je natuurlijk niet autorijden. Fietsen is wellicht ook niet heel verstandig, zeker als je naar verschillende steden gaat. Bedenk daarom goed hoe je je wil gaan verplaatsen. Het meest voor de hand liggende is het openbaar vervoer of de taxi. Het openbaar vervoer is goedkoper, maar bij een taxi weet je zeker dat jouw gezelschap wordt opgehaald en veilig thuis wordt gebracht.

Tijdens de kroegentocht

Op de dag zelf kun je de avond natuurlijk nog leuker maken door drankspelletjes te spelen. Check zeker eens onze tips voor de leukste drankspelletjes! Maak vooral ook veel foto´s, zodat je nog vaak terug kunt kijken op deze dag. Veel plezier!

High Beer

Ben je wel een bierliefhebber, maar zie je het niet zitten om zelf een kroegentocht te organiseren? Bekijk dan allerlei locaties, verspreid door Nederland, die een High Beer aanbieden. Jij hoeft alleen maar een reservering te maken, dan doet de locatie de rest. Waar ga jij binnenkort heen?

High Wine

Ben je meer een liefhebber van wijn? Bekijk dan eens deze luxe High Wine locaties. Wie weet vind jij wel een nieuwe favoriet.

Proost kroegentocht

Geschreven op: 21 april 2023
Anne
Redactie HighBeer.nl
Als content medewerker werkt Anne o.a. aan het schrijven van blogs voor HighBeer.nl