Lekkere bieren voor in de lente

Een klein briesje in combinatie met de eerste zonnestralen, heb jij er al van genoten? Het gevoel dat je lekker naar buiten kan gaan zonder jas en het terras niet meer wil verlaten. Heerlijk weer om speciaal biertjes te proeven buiten de deur of  toch thuis. De lente is een seizoen dat zelfs een speciaal lentebokbier kent. Die moet je proeven! Daarnaast zijn er nog ontelbaar veel bieren die perfect combineren met lekkere hapjes in de lentezon. Wij nemen je mee op een reis langs onze top 4 lekkere bieren voor in de lente.

lekkere lente bieren

Lentebok

Wat past er nou beter bij de lente dan de officiële lentebok? Dit geweldige speciaalbier moet je gedronken hebben in de lente. Dit speciaalbier soort wordt door verschillende brouwers in Nederland gebrouwen. Of je nu de lentebok van Grolsch, Hertog Jan of Brand drinkt, al deze drie biertjes hebben overeenkomsten. Dit bokbier is heerlijk fris en heeft duidelijke citrusachtige tonen. Daardoor zijn ze toegankelijk en drinken ze eenvoudig weg.

Affligem Blond

Een vrij soepel en subtiel biertje en de favoriet van velen is: Affligem Blond. Met een pittig maar fris karakter is dit een perfect lente toppertje. Wanneer je dit bier inschenkt komt een zoetige geur je tegemoet die doet denken aan fruitige aroma’s. Daarnaast heeft het bier een licht bittere nasmaak. Naast smaak wil het oog ook wat. Affligem Blond is een bovengistend abdijbier. Schenk dit bier in een mooi tulpvormig glas; je ziet duidelijk de koolzuur en daarnaast de mooie lichtgele kleur en romige schuimkraag.

bier en lente

Vedett Extra White

Lentebier dat uitstekend te combineren is met hapjes op het terras. Dit biertje is een crispy, frisse dorstlesser met een droge afdronk. Daarnaast zijn de citrus tonen heel duidelijk aanwezig en is het een erg heldere biersoort. Ben je klaar voor een lekkere BBQ met vrienden? Dan is Vedett Extra White een hele goede keuze.

Tripel Karmeliet

Tot slot dit smakelijke biertje dat ooit is verkozen tot beste bier van de wereld. Dit bier met een redelijk hoog alcoholpercentage wordt gebrouwen door brouwerij Bosteels (België). Het is een Tripel zoals de naam al zegt en is dus een vrij zwaar biertje. Als je dit biertje drinkt komt de geur van een fleurige rozentuin je tegemoet. Deze tripel herken je aan een fruitige toon van banaan en perzik. De hop overheerst, maar ook is het bittertje heel duidelijk aanwezig. Tot slot is dit echt bier met pit, maar af en toe zal je ook zeker een vleugje van lichte vanille voorbij zien komen.

Lekkere lente biertjes drinken met vrienden?

Wil jij je horizon verbreden en verschillende lekker bieren voor in de lente proeven? Dat kan tijdens een heerlijke High Beer op het terras. Het lentezonnetje op je bol en hartige hapjes in de hand in combinatie met biertjes. Dat klinkt als het ideale uitje om de komende tijd in de plannen. Zowel met vrienden als met je geliefde een aanrader als lente activiteit.

Vedett extra white

Geschreven op: 26 april 2022
Zee
Redactie HighBeer.nl
Als Content Medewerker werkt Zee onder andere aan het schrijven van blogs voor HighBeer.nl.