Dit zijn de 5 beste alcoholvrije biertjes

Tijdens de feestmaand december zijn er heel veel momenten waarop je aan het bier zit. Alle feestdagen, avondjes uit of gewoon een lekker biertje op de bank. Nu het januari is, is het tijd om minder te gaan drinken. Doe jij ook mee met Dry January? Dan kunnen deze alcoholvrije biertjes jou helpen!

Wat is Dry January?

Tijdens de feestdagen wordt er veel alcohol gedronken, om dit weer een beetje recht te trekken kwam een Brit met het idee ‘Dry January’. Dit initiatief houdt in dat je je alcoholgebruik van december in januari compenseert door niet te drinken. Geen druppel alcohol in januari dus. Dit moet ervoor zorgen dat je gezonder gaat leven, bewuster wordt van je alcoholgebruik én dat je een paar kilo af kunt vallen. Als jij deze uitdaging aangaat of simpelweg wat minder wil drinken, dan zijn deze alcoholvrije bieren echt het proberen waard!

bier alcoholvrij

Goede alcoholvrije bieren

Het assortiment van alcoholvrije bieren blijft groeien. Leuk als je graag alcoholvrij bier drinkt, maar het wordt ook een stuk lastiger gemaakt om te kiezen. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij de lekkerste alcoholvrije bieren op een rijtje gezet. Sommigen komen goed uit de test en sommigen vonden wij zelf gewoon lekker. Wat vind jij?

Grolsch 0.0

Grolsch heeft een mooi alcoholvrij pilsje met tonen van grapefruit ontwikkeld. Het heeft een frisse maak en daarnaast ook een goede schuimkraag. Wij vinden dit een aanrader.

Heineken 0.0

Dit alcoholvrije bier van Heineken is over het algemeen erg goed beoordeeld. Het is een prima alcoholvrij biertje met een goede smaak. Het is vergelijkbaar met het ‘echte bier’ van Heineken, maar de geur mist. Het pilsje is bijna geurloos te noemen, maar de smaak is goed.

AH Brouwers 0.0

Albert Heijn heeft een eigen biermerk: Brouwers. Het alcoholvrije bier van Brouwers is een lekker fris pilsje, dat ook echt als een pils met alcohol smaakt. Velen vinden dit ‘’een goed alternatief’’ voor het alcoholhoudende biertje.

Jever Fun 0.2

Jever Fun komt bijna bij elke alcoholvrij bier test naar boven. Het is een prima biertje, de smaak is fris en bitter met een lange hoppige nasmaak. Met 0.2% alcohol is dit een alcoholarm biertje.

VandeStreek Playground IPA 0.5

Playground IPA was de eerste alcoholarme IPA van Nederland. Dit bier smaakt bitter en fruitig met een klein zoetje. Veel smaak, weinig alcohol. Daarnaast is de Playground IPA ook de  winnaar van Brussels Beer Challenge 2018.

Goede voornemens of niet, wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over deze biertjes als wij. Proost!

bier proost

Geschreven op: 30 december 2019
Marel
Redactie HighBeer.nl
Als content marketeer werkt Marel aan redactionele teksten en artikelen voor HighBeer.nl